MNENJE LJUDSTVA: Prav je, da je Bandelli odstopil

Slovenija

Inštitut Mediana je v anketi za POP TV zanimalo, ali je bil odstop kohezijskega ministra Marka Bandellija glede na njegovo dejanje potreben ali bi lahko še naprej opravljal svojo ministrsko funkcijo. Velika večina meni, da je odstop v takih primerih nujen, poteza premierja Marjana Šarca, ki je ministra pozval k odstopu, pa primerna.

Bandelli je moral odstopiti po tistem, ko ga je k odstopu zaradi neprimerne komunikacije in domnevno slabega dela na ministrstvu pozval premier Šarec, sicer bi mu grozil predlog za razrešitev.

Kar 71,3 odstotka vprašanih v anketi je menilo, da je odstop v takšnih in podobnih primerih nujen, še več, 74,4 odstotka ljudi je ocenilo, da je bila poteza Šarca primerna.

Da ministru ne bi bilo treba odstopiti, meni 11,6 odstotka anketiranih in 11 odstotkov jih tudi ocenjuje, da Šarčeva poteza ni bila primerna. Do Šarčeve poteze se ni opredelilo 14,7 odstotka vprašanih, do potrebnosti Bandellijevega odstopa pa ne 17,1 odstotka.

Anketiranje, ki je bilo telefonsko in spletno, je izvedel inštitut Mediana med 13. in 22. novembrom na vzorcu 714 polnoletnih prebivalcev Slovenije, reprezentativnem po spolu, starosti, regiji in izobrazbi.

Državni zbor se je sicer z Bandellijevim odstopom seznanil v ponedeljek, ko je začel teči tudi desetdnevni rok, ko mora premier predlagati novega ministra ali obvestiti DZ, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali kakšen drugi član njegove vlade. V kabinetu predsednika vlade so danes za STA pojasnili, da bodo na prošnjo SAB, katere podpredsednik je Bandelli, strankin predlog za novega kohezijskega ministra počakali do srede.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  25 .11. 2018 ob  01: 10
-1
Žal je tako ko sam sebe ne moreš brzdati pred samim seboj, kaj šele samega sebe pred drugimi, med tem ko odločaš o drugih, bi moral imeti toliko moči, da lahko tudi sebi kdaj pokomandiraš. Poznam ga ne sicer. Pa vendar lahko, da je večja poštenjačina od vseh ostalih, ki pa so se naučili brzdati v škodo vseh okule sebe. Bog ti ga vedi.
vseved |  24 .11. 2018 ob  19: 21
Zapustiti bi moral tudi parlamentarni stolček.
prst u oko |  24 .11. 2018 ob  10: 13
Če bi bilo po njegovo, Bandelli sploh nebi odstopil. Imamo pa v DZ dva primorska poslanca, ki nimata dosti drugačnih pogledov in obnašanja kot on. Njihova imena so Felice Žiža in Branko Simonovič.