MLADOSTNI BISERI: V Koper prihajajo Koala Voice

Koper

Festival Poletje z biseri se to sredo, 18. julija, nadaljuje na vrtovih Pokrajinskega muzeja Koper, kjer bodo nastopili izštekani Koala Voice, občinstvo pa bo ogreval trio Mencarija. Za dijake in študente, še posebej pa za člane Kluba študentov občine Koper, so na voljo subvencionirane cene vstopnic.

Manca Trampuš (kitara, vokal), Miha Prašnikar (bobni), Tilen Prašnikar (bas kitara) in Domen Don Holc (kitara) so Koala Voice. Tri leta so minila od izida njihovega prvenca Kangaroo’s a Neighbor, ki jih je s singlom Go Disco Go predstavil širši javnosti. Potem, ko so pozornost pritegnili na številnih natečajih, so z zasvajajočo mešanico rocka, popa, disca, punka ter neustavljivo odrsko prezenco pričeli pohod po odrih tako doma kot v tujini.

Bogata bera nastopov

Konec leta 2017 je izšel njihov drugi studijski album Wolkenfabrik (v slovenščini Tovarna oblakov). Ta po mnenju članov zasedbe nastavlja ogledalo korakom. Nastopali so vse od Kisovca, od koder prihajajo, Ljubljane, Črnomlja, Moskve, Liverpoola, Talina, Varšave do Groningena, kot predskupina Pixies v ljubljanskih Križankah in festivalih kot sta Pohoda in Exit. "Raziskovanje snovi, iz katere so narejeni oblaki, se nadaljuje," pravijo.

V Kopru jim bodo oder ogreli Mencarija, avtorski projekt Blaža Mencingerja (vokal in kitara), ki mu v triu družbo delata Jernej Vindšnurer (kontrabas) in Lenart De Bock (saksofon). Poudarek njihove glasbe je na zgodbi besedil, podanih v stilu kantavtorskega gipsy swinga, skupina pa se ne boji dotakniti drugih žanrov, ki se prilegajo posamezni pesmi.

Sledi Istrski večer

Na večeru istrske glasbe bo 25. julija nastopila vsestranska umetnica, igralka, pesnica in pevka Elis Lovrić s spremljevalno skupino, 1. avgusta bosta v muzejskem lapidariju nastopila polagalca rim, fužinski princ Zlatko in primorski raper Drill.

Osmega avgusta na Poletje z biseri prihajajo New swing quartet, ki letos praznujejo petdeseto obletnico glasbene kariere. Pred njimi bo nastopila zasedba Soul, jazz in jaz.

Za konec družinske naveze

15. avgusta bosta na edinem skupnem koncertu v Sloveniji letos nastopili The Martensson sisters, sestri Marina in Emilia Martensson. Za zaključek, 22. avgusta, sledi še zadnja v nizu koncertnih poslastic, še en družinski duet Severa in Gal Gjurin.

Deli novico: