MLADOLETNIK Z AVTOM TRČIL V DREVO IN POBEGNIL: Na kraju nesreče pustil poškodovanega sopotnika

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 163 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali trikrat. Na območju PU Koper v zadnjih 24 urah niso obravnavali oseb, ki bi nedovoljeno prestopile državno mejo.

Vse fotografije so simbolične. 

Ob 17.27 so bili policisti obveščeni, da se je na cesti Zavrhek–Barka prevrnilo vozilo. Sprva je kazalo na to, da je 54-letni državljan Italije, ki prebiva v Sloveniji, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drevo. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je bil z njim v vozilu še mladoletnik, ki je kraj zapustil pred prihodom policije, dejansko pa naj bi ravno on vozil avto. Kot so ugotovili policisti, živi neprijavljen v bližnji vasi. Državljan Italije se je v nesreči lažje poškodoval.

Po zbranih vseh dokazih sledi mladoletniku obdolžilni predlog zaradi neprilagojene hitrosti, vožnje brez vozniškega dovoljenja ter vožnje neregistriranega in tehnično nebrezhibnega vozila. Poleg tega bo zoper povzročitelja prometne nesreče, ki je zapustil ponesrečenca v prometni nesreči brez pomoči, napisana kazenska ovadba.

V Portorožu kradli televizorje

V Portorožu so vlomili v skladišče podjetja. Odnesli so devet novih televizijskih sprejemnikov znamke VIVAX, starejši televizor znamke Panasonic, dva zvočnika JBL znamke Denon. Nastala materialna škoda znaša 1500 evrov.

Izpod nadstreška stanovanjske hiše v Marezigah je nekdo ukradel motorno kolo znamke Piaggio, tip Vespa LX 150, z nameščeno reg. tablico oznake KP DS-81, vredno 1200 evrov. Poleg tega je ukradel še dve čeladi in prometno dovoljenje. Kontaktni ključ vozila je oškodovanec pustil v ključavnici.

Po delu so skupaj še nekaj popili

Ob 2.48 so v Portorožu ustavili 52-letnega Izolana, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,69 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. Sledi mu obdolžilni predlog in predlog za uvedbo postopka na IRSNZ po ZPPreb in ZIRS.

Ob 3.25 pa so v Sežani ustavili 37-letnega voznika, kateremu je alkotest pokazal 0,78 mg/l. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, podan bo obdolžilni predlog, izdan mu je bil tudi plačilni nalog. V vozilu sta bila še dva sopotnika, vsi so zaposleni v istem podjetju in so se po službi družili. Za vse tri sledi še predlog na ZIRS, so še sporočili s PU Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija