MLADOLETNICI Z LEPLJIVIMI PRSTI V KOPRU: Nakradli 39 različnih artiklov, razjarjeni oče jima je stopil v bran

Kronika

V soboto popoldan so varnostniki v eni od koprskih prodajaln prijeli dve mladoletnici, ki sta kradli različne artikle. Ukradli sta kar 39 artiklov, predvsem oblačil. Račun sta poravnali še pred prihodom policistov na kraj. Na kraj so prišli starši obeh. 55-letni oče je pričel vpiti in žaliti varnostnika, poleg tega je grozil s pretepom, s kršitvijo pa je nadaljeval tudi po prihodu policistov. Policisti so uporabili prisilna sredstva, zatem pa se je umiril. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi številnih kršitev, poročajo s Policijske uprave (PU) Koper. 

Fotografije so simbolične.

Policisti PU Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 156 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 452 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi poškodbami, eno s hujšimi poškodbami in eno s smrtnim izidom. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali pet vlomov, devet tatvin ter eno drzno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 22 intervenciji.

V petek je nekdo iz barake na njivi pri Kopru ukradel motorno žago, brizgalko in frezo, skupaj je za 3500 evrov škode.

V soboto so v Piranu vlomili v lokal in ukradli gotovino. V Postojni so vlomili v kurilnico hiše, iz katere pa niso nič odnesli. V Kopu pa je nekdo vzel stol s terase lokala in ga vrgel v vrata, s tem pa povzročil materialno škodo.

Ob 13.35 je v Cepkih 36-letni voznik osebnega avtomobila izsilil prednost 52-letnemu vozniku motornega kolesa, ki se je pri padcu lažje poškodoval. Povzročitelju, državljanu Nemčije, je bil izdan plačilni nalog.

V Kopru je nekdo iz stopnišča pred hišo ukradel odloženo žensko torbico z dokumenti in gotovino.

V Strunjanu je nekdo vlomil v parkiran osebni avto. Državljanoma Avstrije je ukradel fotoaparat Fuji TX2 in torbo (z dokumenti, očali, kreditno kartico, telefonom in denarjem).

Ob 18.38 je 34-letni voznik osebnega avtomobila iz Pirana peljal od Kozine proti Kopru. Ker ni vozil po sredini desnega pasu, je z desnim kolesom trčil v betonski robnik, od tam pa ga je preko celotnega vozišča zaneslo v levo, kjer je trčil v steno tunela. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,56 mg/l, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje za 24 ur in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi plačilni nalog. Predor je bil ponovno odprt ob 19.35.

V nedeljo, nekaj minut čez polnoč so pri Kopru ustavili 40-letnega državljana Bosne in Hercegovine (BiH), kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,61 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Nekaj po 1. uri pa so v Postojni ustavili 37-letnega državljana BiH, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,75 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 1.50 so v Spodnjih Škofijah ustavili še 42-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,75 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 4. uri so policisti na hitri cesti Koper - Izola ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega pa mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,60 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Pred Divaško jamo je nekdo vlomil v parkirano vozilo. Državljanom Italije je ukradel torbico z gotovino, dokumenti in bančnimi karticami.

Popoldan so policisti PU Koper prejeli klic iz pekarne v Piranu. V pekarno je skozi služben vhod vstopil moški, šel v garderobo in začel brskati po torbici zaposlene. Zaposlena ga je zalotila in pregnala. Moški pa se je čez nekaj minut vrnil, izkoristil trenutno odsotnost zaposlenih, vzel pečeno pecivo in poskušal vzeti še denar iz blagajne. Tudi tokrat ga je zalotila zaposlena in ga pregnala. Policisti zadevo preiskujejo.

Ob 22.17 so policisti prejeli prijavo, da so v enem od lokalov v Kopru še vedno gostje, čeprav imajo obratovalno dovoljenje do 22. ure. Lokal je bil ob prihodu policistov na kraj dejansko odprt in na terasi še več gostov. Ko so se policisti približevali lokalu, je šla proti njim ženska s terase lokala, ki je pričela kričati na policiste in jih žaliti. Kljub ukazom naj preneha s kršitvijo, se ni umirila, ampak je še bolj kričala, zato ji je bilo odrejeno pridržanje. Policistom so pojasnili, da je se je tako vedla že pred njihovim prihodom. 39-letni kršiteljici sledi plačilni nalog, glede obratovalnega časa lokala pa poročilo pristojnemu prekrškovnemu organu.

V ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah ob 2.22 so policisti v Podgorju ustavili 38 letnega voznika osebnega avtomobila. Kljub temu, da mu je bila predhodno že prepovedana nadaljnja vožnja zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0.48 mg/l) je z vožnjo nadaljeval. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v lokal, iz katerega je ukradel blagajno z menjalnim denarjem.

Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali 64 ilegalnih migrantov: koprski policisti so obravnavali 20 državljanov Afganistana, kozinski policisti dva državljana Pakistana in dva državljana Nepala, ilirskobistriški policisti pa 28 državljanov Pakistana, sedem državljanov Afganistana in pet državljanov Bangladeša.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija