"Mladina ne sme ostati brez športnih aktivnosti"

Situacija v FC Koper ostaja še naprej zapletena, čeprav se mnogi klobčiči počasi odvijajo, vračajo se tudi nekateri igralci. Tako je klub za prihodnjo sezono napovedal povratek dveh akterjev minule sezone, Gorana Galešića in Miroslava Ćovila. 

Povratek klubskega mecena Anteja Guberca je marsikoga presenetil, saj se je zgodil praktično čez noč, le dva tedna po tem, ko je napovedal svoj nepreklicni odhod. Klub se je kljub pretresom uspel "vpisati" v prvo ligo, kot že omenjeno, se ponovno sestavlja ekipa za prihodnjo sezono.

V tem času pa je svoj plan, ki ga je predstavil posebni komisiji, ki je vodila klub v času "brezvladja", javnosti predal tudi Anej Sirk. Ta se je v vmesnem obdobju pojavil kot rešitelj kluba. Imel je namreč podpisano pismo o nameri s strani največjega upnika kluba, Milana Mandariča, ki se je bil pripravljen odpovedati delu dolga, definirana je bila tudi dinamika odplačevanja preostalega dela. Imel je tudi ustni dogovor z Luko Koper o nadaljevanju sponzorstva. Vskočil pa je tedaj, ko ni bilo nikogar zraven.

Kljub temu pravi, da se ne počuti izigranega. "V poslovnem svetu je pač tako, da nekdo pridobi, drugi izgubi. Prostora za čustva tu enostavno ni, kar je v mojem razmerju do FC Koper nekoliko težje, saj s klubom diham praktično že dve desetletji. Pomembno je to, da je klub preživel."

Na Facebooku se je pojavila skupina, ki ga je podprla pri prizadevanjih za reševanje kluba, za katero pravi, da ima neki globlji pomen. Prepričal se je tudi, da ima potrebne kvalitete za vodenje kluba in združevanje vseh aktivnosti, ki so s tem povezane. Trenutno se ne vidi v kakršnikoli formalni vlogi, povezani s klubom, razen če bi povabilo prišlo s strani Luke Koper, s katero se je pogovarjal še pred predstavitvijo svojega programa za sanacijo kluba.

Tifozi si niso premislili

Sirk ob tem dodaja, da Tifozi vztrajajo pri svoji odločitvi, da jih ne bo več na stadion, saj se je tako odločila mlada generacija, ki je prevzela vodenje skupine. "Z vrnitvijo stare garniture so bile sicer obljube velike, vendar so stvari postavljene vse prej kot črno na belem. Kolikor vem, ni bilo stika z Mandaričem s strani kluba vse od lanskega leta. Pustimo se presenetiti. Pozivam pa vse vpletene, naj se zavedajo, da naša mladina ne sme ostati brez športnih aktivnosti, kar naj bo tudi vodilo trenutne vodstvene garniture," je še pripomnil Sirk.  Nogometaši Kopra pa se v teh dneh že intenzivno pripravljajo na novo sezone, jasno, zaradi finančne situacije si priprav niso mogli privoščiti nikjer drugje kot v domačem Kopru.

EUA |  08 .07. 2013 ob  00: 20
Tifozi#ste#sramota#kopra#

ANEJ//SIRK//NARKOMAN//DA//VODI//KLUB//

>> Takih ljudi nerabimo na Bonifiki !!! <<
Berto |  05 .07. 2013 ob  19: 24
Ueeeeee,bla,bla,bla, ueeeeee,bla,bla,bla,.............
ivica hajdukovac |  05 .07. 2013 ob  15: 19
boli vas kurac folk vazno da je ivica kupo novi BMW haha
Anti Ante Anto |  05 .07. 2013 ob  14: 50
Ante Gotovina Ante Guberac = Ambasada Gavioli
ha.ha |  05 .07. 2013 ob  14: 25
Poznavalec = Šolaja
Poznavalec |  05 .07. 2013 ob  14: 15
Šolaja je edini ok od prej naštetih.
Veteran |  05 .07. 2013 ob  14: 00
Baje, da so bili v Hajdukuu tako navdušeni nad sinom mešalca betona, da so ga hoteli prodati naprej v Barcelono. Res.
Još sitno. |  05 .07. 2013 ob  13: 01
Samo še toliko, da si začne še Luka Koper sposojat denar za igralce, posledično se bodo končali kot je bilo svojčas zapufano Primorje, dokler ni končalo na smetišču.
Tudi za opravičit slabe rezultate moraš imet pameten razlog.
a.g. |  05 .07. 2013 ob  11: 57
Nogometaši Luke Kopra bodo v petek odigrali "generalko" pred pričetkom ligaškega tekmovanja (13.julija proti Krki)). Na Reki se bodo pomerili s tamkajšnjim ligašem, ki se mu je pod vodstvom Matjaža Keka uspelo uvrstiti v kvalifikacije za Ligo Evropa. Srečanje se prične ob 19-ih, za navijače Luke Kopra pa je rezervirana tribuna E2. Vstopnice za ogled srečanja bodo na voljo po 20 kun.

Rudi |  05 .07. 2013 ob  11: 53
Guberac, Valenčič, Jelačin, Šolaja in vsi priskledniki - na grdmado!
Znalac |  05 .07. 2013 ob  11: 47
Mi se pa zdi precej bolano, da tudi strokovne odlocitve v klubu doloca nekdo, ki v zivljenju ni resno brcnil žoge. Kaj lahko potem pričakujemo?
@naivnež |  05 .07. 2013 ob  11: 33
,ti si res naivnež-razen denarja tega drugega tu ni znanja niti pod mikroskopom-ne pri prvem in ne pri drugem...
1