MLADI VOZNIK PREKRIŽAL POT TOVORNEMU VLAKU: Vozil ni povsem trezen (FOTO)

Kronika

Včeraj so bili novogoriški policisti ob 18.05 obveščeni o železniški oziroma prometni nesreči na območju naselja Prvačina, kjer je na nezavarovanem prehodu ceste prišlo do trčenja med tovornim vlakom in voznikom začetnikom osebnega avtomobila (znamke Audi). Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče med drugim ugotovili, da je bil vzrok nezgode nepravilna vožnja voznika avtomobila čez prehod ceste čez železniško.

22-letni voznik začetnik avtomobila je peljal po lokalni cesti v naselju Prvačina z regionalne ceste proti prehodu čez železniško progo. Z avtomobilom je zapeljal na prehod ceste čez železniško progo (prehod je urejen z Andrejevim križem), ne da bi se prepričal, da se prehodu približuje tovorni vlak. V tistem trenutku je namreč z njegove leve strani (iz smeri Volčje Drage) pripeljal 39-letni strojevodja tovornega vlaka, ki je vozil proti Sežani.

Da bi preprečil trčenje z osebnim vozilom je strojevodja sprožil zasilno zavoro, vendar je tovorni vlak kljub temu s prednjim desnim delom lokomotive trčil v prednji levi del osebnega vozila. Po trčenju je avtomobil odbilo približno tri metre nazaj, tovorni vlak pa se je zaustavil dobrih 75 metrov po trčenju z vozilom. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan, na osebnem avtomobilu in lokomotivi je nastala materialna škoda. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je tovorni vlak vozil s predpisano hitrostjo; na omenjenem odseku železniške proge je omejitev 40 km/h.


Fotografija je simbolična.

Policisti so v nadaljevanju postopka vozniku začetniku osebnega avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0.26 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju nezgode so posredovali tudi novogoriški gasilci, ki so na lokomotivi preverili morebitni iztek motornih tekočin, zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na osebnem vozilu. O nezgodi so policisti obvestili tudi okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Prometni policisti bodo 22-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija