MLADI VIPAVEC PRIJET V PORTOROŽU: Pod vplivom kokaina za volanom, doma pa še več mamil in orožje

Kronika

Minuli torek ob 20.25 so piranski policisti v Portorožu med kontrolo prometa ustavili avtomobil goriških registrskih oznak, ki ga je vozil 22-letnik doma iz Vipave. Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega sta policista posumila, da je pod vplivom mamil. Njune sume je potrdil hitri test, ki je bil pozitiven na kokain. Strokovni pregled je 22-letnik zavrnil.

Fotografija je simbolična.

Policist je med kontrolo vozila v prtljažniku opazil belo vedro, v katerem je bilo več PVC vrečk, iz katerih se je širil značilen vonj po konoplji. V vedru je bila tudi gramska tehtnica. Policista sta Vipavcu odvzela prostost. Priveden je bil na policijsko postajo Piran, kjer so mu zasegli še 0,55 grama prašnate snovi amfetamin, preliminarni test pa je pokazal, da je imel v vozilu 49 gramov konoplje.

Koprsko okrožno sodišče je izdalo odredbo za hišno preiskavo stanovanja in drugih prostorov, ki jih 22-letnik uporablja v Vipavi. Med preiskavo so policisti našli še štiri manjše pakete konoplje, ki je bila pripravljena za nadaljnjo prodajo in pet nabojev kalibra 0.22.

Po končani preiskavi je bil 22-letnik izpuščen na prostost. Policisti bodo kazensko ovadbo zoper njega podali po redni poti. Ker ni imel vozniškega dovoljenja in ker je vozil pod vplivom mamil, so mu vozilo zasegli. Zaradi posesti nabojev pa ga čaka še prekrškovni postopek.

Minuli torek so policisti izvedli poostren nadzor na območju Pirana in odkrili tudi pet oseb, ki so na javnem kraju uživali konopljo, nekaj pa so je imeli še pri sebi. Konopljo so jim zasegli, čaka jih prekrškovni postopek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija