MLADI TALENTI KOPRSKEGA ROKOMETA: Na meddržavnem turnirju dosegli kar dva pokala (FOTO)

Koper

Na tradicionalnem mednarodnem turnirju Lokomotiva CUP 2023, ki je minuli konec tedna potekal v Brčkem, so mladi Koprčani slavili v kategoriji starejših dečkov (2009), kjer so osvojili prvo mesto, in v kategoriji mlajših dečkov (2011), kjer so bili tretji.  

Tradicionalni rokometni turnir "Lokomotiva CUP 2023", ki je potekal med 15. in 17. decembrom 2023 v Brčkem, je združil mlade talente iz držav regije - Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Makedonije, Črne gore in Madžarske. Na njem je sodelovalo 16 ekip v starostnih kategorijah letnikov 2007, 2009 in 2011.

Kopski rokometni klub RD Koper so zastopali mlajši in starejši dečki ter kadeti, vsaka ekipa pa je odigrala najmanj pet tekem. V kategoriji starejši dečki so mladi Koprčani slavili zmago, v dvoboju s Krko Novo Mesto so zmagali in osvojili najsijajnejšo medaljo in pokal, slavili pa so tudi mlajši dečki, ki so dosegli 3. mesto. Kadeti pa so se uvrstili na 10. mesto. 

Trener Uroš Rapotec je ob tem povedal: "Kot trener sem zelo zadovoljen in ponosen. Fantje so pokazali odlično igro, kar je rezultat truda, ki ga čez celo leto vlagajo. Želim, da vztrajajo na tej poti in si postavijo še višje cilje ter jih tudi dosežejo."

Za vse udeležence je bilo tudi lepo družabno doživetje. "Upam, da bo poleg rezultatov ostal otrokom tudi spomin na dobro vzdušje, ki je vladalo na turnirju. Prav te izkušnje in doživetja so to, kar na koncu tudi ostane."

Po besedah Rapotca je bil turnir tudi letos zelo dobro organiziran. Udeležbo je omogočil rokometni klub RD Koper, ki skrbi, da imajo mladi tekmovalci vse pogoje za treninge in razvoj. "Naš cilj je, da čim več otrok pride v člansko ekipo, ki je vrh piramide. To so vmesne postaje," še poudarja Rapotec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  18 .12. 2023 ob  14: 35
..dosegli dva pokala...!