MLADI ROCKERJI SE PO KORONA KRIZI VRAČAJO: 'Nažigali' bodo v izolskem kulturnem domu

Izola

O.K. Junior so petčlanska obalna najstniška rock skupina, ki ji bo v soboto mogoče prisluhniti v izolskem kulturnem domu. 14-letni Vid Kavrečič igra kitaro in vokal, 16-letni Maj Primik na bas kitari, 14-letni Maj Pucer igra bobne, 13-letni Filip Valant klaviature in vokal. Ko so stopili skupaj, so bili resnično rosno mladi, saj se je pisalo leto 2016. Kljub temu imajo pet avtorskih skladb, pred korona krizo pa so letno odigrali okoli deset koncertov.

Vsekakor ne gre za garažni band, ki bi deloval "malo za šalo, malo zares". Vsi člani se šolajo na glasbeni šoli, sodelujejo v pevskih zborih in orkestrih, kjer posebej izpostavljajo Rock band koprske glasbene šole pod mentorstvom Boštjana Andrejca Bušija.

Potem, ko so se združili v začetku leta 2016, so imeli prvi nastop za Valentinovo v Snack Baru v Žusterni. Junija so kot šolarji nižjih razredov, a očitno že pravi rokerji, nastopili na zaključnem koncertu koprske glasbene šole v portoroški Kaneli. Leto dni kasneje so prejeli tretjo nagrado na natečaju Kluba študentov občine Koper in nastopili v koprski Taverni v okviru Oživele ulice.

Leta 2017 jih se jim je uspelo na ljubljanski Špil ligi prebiti v polfinale. Nastopili so na Blues'n'Rock festu v izolskem Hangarju ter na Jimi Hendrix Special Night v koprskem Pubu 33.

Ko se jim je 2018 pridružil Filip, so se na Špil ligi – prva liga dijaških bandov uvrstili v finale in na zaključnem večeru po oceni občinstva zasedli prvo mesto. Med počitnicami so zaigrali na Rumeni noči, jeseni pa na proslavi ob 70. letnici koprske glasbene šole. Spomladi 2019 so sodelovali še pri projektu z gledališko šolo Tilia v predstavi Čarovnik iz Oza, kot glasbena spremljava. Potem je prišla korona kriza.

Očitno korona ni pahnila v krizo samo znanih in velikih glasbenikov, škodo so utrpeli tudi mladi glasbeniki, ki se na koncertne odre šele privajajo. O.K. Junior bodo po dolgem času in "lockdownih" ponovno zaigrali v soboto, 4. decembra 2021, ob 19.00, v Kulturnem domu Izola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija