MLADI LUCIJČAN ZAČEL NOVO SEZONO V RAZREDU SUPERSPORT 600: Nekaj smole in padec na Grobniku (FOTO)

Slovenija

Cestni motociklist 15-letni Etien Kantar Božič iz Lucije je v deseti dirkaški sezoni prestopil v razred supersport 600 in minuli konec tedna nastopil na prvi dirki državnega prvenstva na hrvaškem dirkališču Grobnik, so sporočili iz ŠD Nenaten.

15-letnik si je v sobotnih kvalifikacijah privozil najboljši štartni položaj in tudi nedeljsko dirko začel dobro, a sta ga že kmalu prehitela Gašper Hudovernik in aktualni prvak Enej Logar. V drugem krogu je v enega izmed zavojev pripeljal hitreje od Logarja, moral bi zapeljati nekoliko bolj na notranji del steze, na katerem pa je bilo nekaj umazanije, so sporočili iz športnega društva.

Lucijčanu je zaprlo krmilo, zdrsnilo mu je prednje kolo in sledil je nesrečen padec, zaradi katerega je predčasno zaključil prvi nastop v novi kategoriji.

Naslednja dirka državnega prvenstva ga čaka 22. in 23. aprila na madžarskem dirkališču Panoniaring. Še pred tem bo nastopil na dirki državnega prvenstva v supermotu, ki bo potekala na velikonočni ponedeljek na progi Gas v Vrtojbi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija