MLADE OBALNE ODBOJKARICE NASE OPOZORILE V FRANCIJI: Izolanke domov prinesle zlato odličje (FOTO)

Izola

Zadnji konec tedna v juniju je v Mouginsu na Azurni obali potekal Mougins kid's Alison memorial, ki je na odbojkarska igrišča privabil 32 ženskih in 16 moških ekip otrok starih od 10 do 13 let iz Italije, Francije, Monaka, Švice in Slovenije. Turnirja se je prvič udeležilo tudi 20 deklet iz OK Izola in 9 iz OK Ankaran, ki so že na prvih tekmah opozorile nase. Prva od dveh ankaranskih ekip je na koncu osvojila 5. mesto. Prva od treh izolskih ekip, ki so jo sestavljale Karin Škerjanc, Karla Mateković, Zala Milostnik, Anja Lacić, Maja Štendler in Nina Kuthe, pa se je z izredno uigranostjo prebila do finala, na katerem je ugnala domačinke iz Mouginsa.

Trenerka OK Izola Helena Škerjanc je ob zmagi povedala: "Našo igro je oblikoval predvsem ekipni duh. Dekleta so bila izjemna v sprejemih in napadih, ves čas so ostajala zbrana in borbena, dobro so se spopadla tudi z napetostjo, saj smo za prvo mesto igrali proti domačinkam, ki so se v finale uvrstile prvič po 12 letih. In to, da smo v finalu v dvorani slišali bučno vzklikanje 'Izola, Izola', je bilo do tistega trenutka nepredstavljivo." Ves čas so bili vsi zelo povezani, je še izpostavila Škerjančeva: "To je dejansko zmaga vseh, ki smo na turnirju sodelovali. Dekleta iz Izole in Ankarana so potovala skupaj, spremljala jih je ekipa trenerjev in staršev, ki so bistveno pripomogli k dobremu počutju vseh."

Memorial je bil dobra priložnost tudi za utrjevanje in ustvarjanje novih stikov med klubi. V načrtu imajo srečanje s kluboma iz Monaka in Francije, izkazala sta veliko zanimanje za ogled Istre. Nastop Izolank v Mouginsu prihodnje leto je potrjen. S sabo bodo odpeljale letošnji pokal, ki ga bodo izročile naslednji zmagovalni ekipi, čeprav so dekleta odločena, da se v Mougins vrnejo po novo zmago.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija