MISTERIOZEN UMOR ZDRAVNICE IZ SPLITA: Zadaj vbodna rana, spredaj zmasakrirana

Kronika

O umoru 61-letne zdravnice Asje Tukić, katere truplo so našli v ponedeljek popoldne v stanovanju v Trogirju, smo že poročali. Ko je truplo ležalo na trebuhu, je imela v hrbtu eno vbodno rano. Ko so jo obrnili, je sledil šok.

Prvotno je bila vidna le ena vbodna rana z nožem, prav tako so na kraju našli nož. Ko so preiskovalci truplo obrnili na hrbet, pa se je izkazalo, da je bila zdravnica brutalno prebodena po trupu in prsih. Glede noža najdenega na kraju še ugotavljajo, ali je bil del domačega inventarja ali ga je morilec prinesel s seboj.

Zdravnica je delala kot fiziatrinja v Splitskih Toplicah. V ponedeljek zjutraj nekaj minut po 9. uri naj bi se iz Splita odpeljala v Trogir. Očistila naj bi apartma, ki ga je podedovala od staršev, in iz katerega bi morali nastanjeni gostje oditi ob 10. uri. Ob 10.50 naj bi govorila po telefonu s prijateljico. Kaj se je dogajalo potem, ni znano.

Preiskovalci naj bi v mlaki krvi našli morda ključno sled, odtis sandala številka 37.

Šele, ko so prišli pred stavbo novi turisti, ki je nikakor niso mogli priklicati po telefonu, se je zgodba začela odvijati dalje. Poklicali so zdravničino hčer, ki je poklicala očeta, ta pa je okoli 13.45 prišel v stanovanje in naletel na grozljiv prizor.

Neuradno v stanovanju ni vidnih sledi borbe, nič ni bilo razmetano. Truplo je bilo najdeno na vhodu v spalnico, a naj ne bi našli sledi o morebitnem spolnem zločinu. Zdravnica je bila oblečena, oblačila pa nedotaknjena. Prav tako iz stanovanja nič ni bilo ukradeno. Blindirana vhodna vrata so bila ob prihodu soproga zaprta in sledi vloma. Preiskovalci računajo, da jim bodo v pomoč pri razreševanju misterioznega umora kamere video nadzora na bližnjih zgradbah in avtobusnem postajališču. Po zadnjih informacijah kamere na 50 metrov oddaljenem parkirišču kritičnega dne niso delale.

Deli novico:

Holmes |  10 .08. 2018 ob  10: 43
Tipičen primer samomora
pegam |  09 .08. 2018 ob  06: 47
-4
CRO posla