MISTERIJ POGREŠANE TRŽAČANKE: Iščejo jo že tri tedne, je bila umorjena? (VIDEO)

Kronika

Sredi decembra je v Trstu izginila 63-letna Liliana Resinovich. V javnosti so se začela pojavljati ugibanja, ali je ženska od doma odšla namerno ali je morda storila samomor ali gre nemara celo za umor. Od doma je odšla brez svojih dveh mobilnih telefonov, brez osebne torbice in brez covidnega potrdila, brez katerega danes praktično ne prideš nikamor, zato sumijo, da se ji je zgodilo nekaj hudega.

63-letna Tržačanka je izginila pred 18 dnevi, natančneje 14. decembra zjutraj, iz stanovanja v Ulici Verrocchio, ob Ulici Damiano Chiesa pri Sv. Ivanu, poroča Primorski dnevnik. Največ sumov vzbujata njen 72-letni soprog Sebastian Visintin, s katerim je stanovala in njen prijatelj doma z območja Sv. Marije Magdalene. Njegovo ime javnosti ni razkrito. Moška se z namigovanji v medijih medsebojno obtožujeta kot morebitna krivca za izginotje ženske.

Neimenovani prijatelj pravi, da je Liliana po več kot 30 letih zakona nameravala zapustiti soproga in izginila tik pred razhodom, poroča TriestePrima. Visintin ob tem trdi, da se s soprogo nikoli nista prepirala, se pa boji, da ji je nekaj hudega storil nekdo drug. Po poročanju italijanskih medijev Visintin velja za osumljenca, saj je svoje izjave o tem, kam je šel kritičnega jutra, ko je bila soproga nazadnje doma, spremenil.

Izginotje 63-letnice je policistom prijavil njen soprog, ki je takrat povedal, da je odšla od doma v zgodnjih jutranjih urah. Gasilci in gorski reševalci so takrat preiskali okolico.

Ob tem naj bi ga polomila tudi policija, ki je stanovanje pogrešane preiskala šele devet dni po izginotju. S seboj naj bi odnesli oba telefona pogrešane in nekaj dokumentov.

Danes naj bi vodenje kriminalističnega oddelka v Trstu prevzel Alessandro Albini, ki bo nadomestil Antona Sfamenija. Tega so zgolj nekaj mesecev po prihodu v Trst premestili na Sicilijo. Albini bo po novem bdel tudi nad preiskavo o 'svetoivanski zagonetki', kot so jo poimenovali italijanski mediji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  03 .01. 2022 ob  16: 19
Kot mi je poznano iz italijanskih virov, gospa je dan prej kolesarila na slovenski strani z možem ali prijateljem, bi bilo dobro prečesati tudi to območje kjer je kolesarila. Vprašanje če se je sploh zares vrnila domov, in komaj zjutraj je mož prijavil izginotinje. Za preveriť.