MISTERIJ NA BENCINSKI ČRPALKI NA KOZINI: Kako je prišlo do odstopanja med ceno in iztočenimi litri? (FOTO)

Slovenija

Pred dnevi je v naše uredništvo bralec poslal fotografijo z OMV-jeve bencinske črpalke na Kozini. Čeprav je že kar nekaj časa za liter 95-oktanskega bencina ali dizelskega goriva izven obroča hitrih cest in avtocest potrebno odšteti natanko en evro, fotografija prikazuje odstopanje. Medtem ko je prikazan znesek 24,99 evra, je količina iztočenih litrov 24,79. Kako je do tega prišlo?

Bralec je deizelsko gorivo točil na bencinskem servisu OMV Kozina.

Bralec pravi, da je dizelsko gorivo natočil na bencinski črpalki OMV ob glavni cesti na Kozini, ob tem pa doživel presenečenje. Opazil je namreč odstopanje v razmerju natočenih litrov goriva in cene za 20 centov.

Po odgovore smo se obrnili na OMV Slovenija, kjer pa nam 'misterija' niso uspeli pojasniti. Kot nam je razložila Valentina Danev, zadolžena za donose z javnostmi, so v bazi preverili vse račune za gorivi OMV MaxxMotion 95 in OMV Sprint Diesel, ki so bili izdani na bencinskem servisu Kozina v obdobju od 7. aprila do 9. junija 2020 za količine od 24,78 do 25,00 litrov.

Na OMV-ju pravijo, da te količine sploh nimajo zabeležene kot natočene. 

"Za ta bencinski servis, za ti dve gorivi in za to obdobje velja regulirana modelska cena 1,000 eur/L. Iz naših podatkov je zaznati, da v tem obdobju količina 24,79 litra sploh ni bila natočena in gre sklepati, da gre verjetno za točenje 24,99 litra," je zapisala.

Za natančnejše odgovore bi potrebovali kopijo računa oziroma bolj točne podatke o datumu in vrednosti nakupa, pravijo na OMV, a nam jih bralec žal še ni posredoval. Kaj se je zgodilo na bencinski črpalki in kako je prišlo do odstopanja, tako ostaja skrivnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Gustl |  14 .06. 2020 ob  00: 59
Če bi jaz goljufal tudi ne bi priznal, da goljufam... Dobro so brili ljudi na suho...
Piero Panin |  12 .06. 2020 ob  20: 59
Vozim star model mazde dizel,na vseh bencinskah morem prevozit nekaj metrov da mi pokaze kazalec kolko ga je,edino na bencinski v izoli pri tehnicnih skoci takoj gor..
Ne me hecat da ni malo mesance med navadnim bencinom in dizlom he he ;-)