MISTERIJ, KI VZNEMIRJA OTOČANE: 14 naplavljenih stopal v čevljih

Svet

Prebivalci kanadskega otoka Gabriola so vznemirjeni zaradi nenavadnih dogodkov, kajti na obalo je ponovno naplavilo človeško stopalo v čevlju – štirinajsto stopalo v enajstih letih.

Otok Gabriola

Od leta 2007 se na otoku Gabriola soočajo z nepojasnjenim pojavom. Vsakih nekaj mesecev na obalo naplavi človeško stopalo v čevlju. Nazadnje se je to pripetilo minuli konec tedna, ko je na obalo naplavilo 14. stopalo v čevlju v zadnjih enajstih letih.

Na otoku živi 4000 ljudi, zadnje stopalo pa je našel sprehajalec. Prebivalci ugibajo, ali gre za žrtve cunamija, trgovino z ljudmi, ali morda serijskega morilca. Forenziki, ki so najdena stopala pregledali, pravijo, da gre v večini primerov za samomore in nesreče. Do sedaj so uspeli identificirati devet stopal.

Čevelj s stopalom, ki ga je morje naplavilo minuli konec tedna.

Večina naplavljenih stopal je pripadala moškim, devet je bilo desnih, tri so imela številko 45,5. Stopalo, ki ga je naplavilo leta 2012, je pripadalo moškemu, ki je utonil med ribolovom pred 25 leti. Patologi lahko natančno določijo, ali je stopalo pripadalo utopljencu, ali ga je nekdo odrezal, ali se je odtrgalo na naraven način.

Nekateri ugibajo, ali niso morda za vse skupaj krivi morski tokovi, saj naj bi bilo zelo verjetno, da je stopala prineslo z Aljaske. Teorije zarote kljub temu ne potihnejo.

Deli novico:

Hičko |  17 .05. 2018 ob  07: 46
Mogoče so to ostanki iz pred leti izginulega letala??
Šiljo |  16 .05. 2018 ob  12: 55
morda gre za begunce ki padejo v morje ko prečkajo razna morja in oceane.
Hobbes je imel prav: |  16 .05. 2018 ob  12: 50
človek človeku volk... religije in razne znanosti pa so samo šminke, laži ter umetni konstrukti, da bi prikrili tisto pravo bistvo človeške narave.
bizgec |  16 .05. 2018 ob  12: 32
Kako veliko srečo imajo v nekaterih obmorskih državah. Povsod kaj koristnega naplavi, razen pri nas. Nam ,,prinese,, drevesa in plastične odpadke. :)