MISTERIJ BOMBNEGA NAPADA NA ŽELEZNIŠKI POSTAJI V BOLOGNI: Po 40 letih še vedno ni jasno, kdo stoji za terorističnim dejanjem

Svet

V Italiji so se včeraj spominili bombnega napada na železniški postaji v Bologni pred natanko 40 leti. V tem najhujšem terorističnem napadu v povojni Italiji je bilo tedaj ubitih 85 ljudi, okoli 200 pa jih je bilo ranjenih. Še vedno ni razjasnjeno, kdo naj bi bil odgovoren za to dejanje.

Spominu na ta napad v Bologni se je že v četrtek poklonil italijanski predsednik Sergio Mattarella. Včeraj pa je posebno spominsko slovesnost vodila predsednica italijanskega senata Maria Elisabetta Alberti, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Sprva je bilo napovedano tudi zborovanje svojcev žrtev napada na železniški postaji, a je bilo zaradi epidemije novega koronavirusa v državi odpovedano.

Dve osebi iz teroristične skupine skrajno desne NAR (oboroženo revolucionarno jedro, neofašisti) sta bili sicer obsojeni na dosmrtno ječo, tretji, takrat mladoletnik, pa na 30 let zapora.

UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah. Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om Uporaba EasyParkove storitve je ali SMS-om. varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje.

Družine žrtev in številni Italijani na drugi strani menijo, da so bili obsojeni teroristi zgolj storilci zločina, tisti, ki so ga naročili, pa še vedno niso znani in ostajajo nekaznovani.

Po besedah ​​Paola Bolognesija, predsednika združenja žrtev napadov v Bologni, najnovejši rezultati preiskave potrjujejo, da so napad zasnovali pripadniki masonske lože P2 (Propaganda Due), izvedli pa so ga člani NAR.

"Cilj napadalca je bil udariti v rdečo Bologno," je prepričan Bolognesi. Masonski loži P2 je takrat predsedoval zloglasni Licio Gelli, ki je leta 2015 umrl v starosti 96 let. Seznam članov P2 vključuje 962 imen iz političnih, pravosodnih finančnih in vojaških krogov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija