MISTERIJ BELEGA KOMBIJA: "Facebook detektivi" pomagali razrešiti izginotje dekleta in priti do trupla (VIDEO)

Kronika

Telo 22-letne Gabby Petito so našli v nedeljo, v gozdu Bridger-Teton v Wyomingu, potem ko sta YouTuberja Jenn in Kyle Bethune ob ogledu lastnih videoposnetkov s potovanja opazila kombi, ki je ustrezal opisu vozila, v katerem naj bi se nazadnje nahajala Gabby.

"Večina agencij nima toliko detektivov za iskanje prič in iskanje dokazov. Zdaj imamo 'toliko oči', milijone civilnih preiskovalcev, ki so posredno vseskozi na preži," je za Washington Post povedal upokojeni detektiv NYPD Michael Alcazar. Jenn in Kyle Bethune, YouTube skupnosti znana kot "Red White & Bethune", sta dokazni material takoj predala FBI-ju.

Video je bil posnet 27. avgusta okoli 18.30 v kampu Spread Creek. Policija je po prejetju dokaznega gradiva pričela z iskalno akcijo in to nedeljo v gozdu Bridger-Teton našla ostanke trupla, za katerega se domneva, da pripada pogrešani Gabby. FBI rezultatov preiskave ne želi komentirati, dokler niso znani rezultati obdukcije.

Medtem ko so bili nekateri nasveti uporabnikov družbenih medijev na internetu neuporabni, pa so drugi preiskovalcem posredovali ključne informacije.

Pogrešane Gabby Petito niso videli, odkar se je njen zaročenec Brian Laundrie 1. septembra vrnil domov z večmesečnega potovanja. Petito in Laundrie sta junija zapustila New York, se z belim kombijem odpravila proti zahodu in načrtovala obisk narodnih parkov ter potovanje dokumentirala na družbenih omrežjih. Svojo zadnjo fotografijo je Gabby objavila 25. avgusta.

Pri reševanju primera pomagalo več uporabnikov socialnih omrežij

Uporabnica TikToka Miranda Baker je v nizu videoposnetkov razkrila, da sta s partnerjem 29. avgusta do Grand Tetona peljala moškega, za katerega meni, da je bil zaročenec Laundrie. Bakerjeva trdi, da jima je moški dejal, da mora v Jackson, kamor sta bila namenjena tudi onadva s partnerjem.

Laundrie je nosil nahrbtnik, dolge rokave, hlače in pohodniške čevlje. TikTokerka pa je dejala, da jima je za prevoz ponudil 200 dolarjev. Za ta denar naj bi ga peljala do približno 15 kilometrov oddaljene lokacije. Že po 20 minutah pa ju je prosil, če lahko iz avta izstopi.

#JusticeForGabby #justiceforgabbypetito

Objavil/a Find Gabby dne Nedelja, 19. september 2021

Na Facebooku se je pojavila tudi posebna stran "Find Gabby", kjer uporabniki družabnih omrežij delijo informacije o njenem izginotju. Nekateri so opazili, da je na videoposnetkih in fotografijah belega kombija vidna rja na istem mestu, kot na kombiju para. V bližini vozila so opazili sandalo, podobno tisti, ki jo je nosila Gabby. Klobuk s širokim robom na armaturni plošči kombija v videu se je nekaterim zdel podoben klobuku, ki ga je Gabby nosila v svoji zadnji objavi na Instagramu 25. avgusta.

Oglasila se je tudi ženska iz Idaha, ki je prepričana, da sta se Gabby in njen zaročenec konec avgusta ustavila v njeni trgovini na poti v narodni park Yellowstone. "Rekla sta mi, da potujeta s Floride. Ravno sta bila v parku Teton in dejala sta, da ju zanima obisk Yellowstona. Zdela sta se mi srečna. Preden sta odšla, je Petitova povedala, da sta zaročena".

Tabor, kjer so našli posmrtne ostanke nesrečnega dekleta, bo še nekaj časa zaprt, saj je preiskava še v teku. Družina Gabbyinega zaročenca ni videla že tri dni. Policija ga trenutno intenzivno išče, FBI pa preiskuje njegovo stanovanje. Njegov odvetnik je dejal, da je svoji stranki svetoval, naj molči, pri čemer navaja zgodovino napačnih obsodb policije in tožilstva za zločine, usmerjene v romantične partnerje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija