Miss Universe je sedmič Venezuelka

Lepota

Na finalnem izboru za Miss Universe, ki je prvič v 61-letni zgodovini tega tekmovanja potekal v Rusiji, so za najlepšo med 86 finalistkami izbrali 25-letno Venezuelko Gabrielo Isler. To je že sedma zmaga Venezuele na tem tekmovanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zmagovalki, sicer televizijski voditeljici, je krono izročila lanska zmagovalka, Američanka Olivia Culpo.

"Prevevajo me številni občutki. Sploh ne morem opisati, kaj čutim v tem trenutku, saj kar drhtim," je po razglasitvi dejala venezuelska lepotica. " Še vedno sem v šoku. Počutim se tako blagoslovljena in srečna, da sem tu."

 

"Bilo je zelo zabavno in uspešno," je po končani zaključni prireditvi dejal lastnik licence za tekmovanje Donald Trump. Ob tem je dodal, da si je prireditev, ki jo je prenašalo kar 180 televizijskih postaj, ogledala več kot milijarda gledalcev.

Miss Universe so sicer prvič priredili leta 1952 v mestu Palm Beach na Floridi, organizatorji pa še danes od tekmovalk zahtevajo, da niso poročene ali noseče.

Prireditev sta vodila nekdanja članica zasedbe Spice Girls Melanie Brown in ameriški voditelj Thomas Roberts. V žiriji je sodeloval tudi pevec skupine Aerosmith Steven Tyler, ki je Islerjevo v zadnjem krogu pred končno razglasitvijo vprašal, kaj je njen največji strah. "Mislim, da bi morali preseči svoje strahove, in to nas bo naredilo močnejše," je odgovorila lepotica.

Islerjeva bo danes pozirala v posebej zanjo oblikovanih kopalkah, okrašenih s številnimi dragulji, ki so po besedah organizatorjev vredne milijon dolarjev, še poroča AFP.