MISLILA, DA SO UGRABILI NJENEGA FANTA: Na PU Koper so ugotovili, da je bila ogoljufana

Kronika

Ženska je policistom v petek prijavila, da naj bi ugrabili njenega fanta iz Združenih držav Amerike. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za tako imenovano 'ljubezensko prevaro'. Gospa je nakazala na bančne račune v tujini več deset tisoč evrov, preden je ugotovila, da je ogoljufana. Zadeva se preiskuje.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so od petka do danes intervenirali v 180 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 478 klicev. Obravnavali so 57 prometnih nesreč z materialno škodo, dve s hujšimi in štiri z lažjimi poškodbami, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, 13 tatvin, pet poškodovanj tuje stvari in požig. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 15 primerih. Na območju PU Koper so policisti obravnavali devet nezakonitih prehodov državne meje.  

Prehitri voznik

Koprski prometni policisti so v petek na Razdrtem ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila Mercedes, čeških registrskih oznak, ki so mu na hitri cesti pri Vipavskem križu izmerili hitrost 175 km/h. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Kraje in vlomi

V petek ob 20.17 je bil Operativno-komunikacijski center (OKC) obveščen, da so ženski na glavni avtobusni postaji v Kopru ukradli kolo, ki je bilo priklenjeno k stojalu za kolesa. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je neznanec izvršil tatvino gorskega kolesa znamke Rockride, tip XCR100, črne barve z modrimi napisi, s čemer je lastnico oškodoval za 1.400 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V petek ob 21.30 so bili obveščeni o vlomu v eno od stanovanjskih hiš v okolici Sežane. Neznani storilec je pregledal notranje prostore, vendar po prvih ugotovitvah ni odtujil ničesar. Z vlomom je povzročil za 2.000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi kazenska ovadba.

V soboto na gradišču v Jagodju je neznani storilec iz dveh delovnih strojev ter dveh tovornih vozil iztočil 890 litrov dizel goriva. Podjetje je oškodoval za 1.500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V nedeljo ob 23.00 se je na Policijski postaji (PP) Piran zglasila ženska iz okolice Kopra in prijavila, da ji je bivši partner ukradel osebni avtomobil, sedaj pa naj bi se nahajal na območju Portoroža. Policisti so vozilo izsledili v Portorožu in ga vrnili lastnici. Sledi kazenska ovadba.  

V ponedeljek je v Izoli nekdo s parkiranega vozila ukradel tri kolesa, skupaj vredna 5000 evrov.

Danes je v Izoli nekdo vlomil v parkomat in ukradel kaseto z gotovino.

Danes so v Ospu iz rezervoarja traktorja izčrpali 350 litrov nafte in ukradli razno orodje. Lastnik je oškodovan za 2000 evrov.  

Spor zaradi glasne glasbe

V petek je v Postojni prišlo do spora zaradi glasne glasbe, ki je prihajala iz enega od stanovanj. Policisti so ugotovili, da je glasno glasbo predvajal 22-letni moški, ki se je do prijavitelja vedel na nesramen, žaljiv in drzen način. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije

V soboto ob 18.08 so policisti na mejnem prehodu Dragonja pri vstopu v državo kontrolirali osebni avtomobil Seat altea XL, črnogorske registracije, ki ga je vozil 24-letni hrvaški državljan. Poleg njega je bilo v vozilu še pet državljanov Turčije, ki pa niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Tujci so na kraju zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom. Voznik je bil v nadaljevanju s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku na Okrožno sodišče Koper, kjer mu je bil odrejen pripor.

V nedeljo ob 19.33 so policisti na počivališču Ravbarkomanda ustavili in kontrolirali osebni avtomobil Alfa Romeo stelvio, italijanske registracije, ki ga je vozil 50-letni ukrajinski državljan. Poleg njega je bilo v vozilu še pet državljanov Turčije, ki so samovoljno zapustili azilni dom. Tujci so na kraju ponovno izrazili namero za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom. Za državljana Ukrajine je bil v ponedeljek po zaslišanju pri preiskovalnemu sodniku odrejen pripor.

Nasilje 

V soboto je v enem od stanovanj v Izoli prišlo do prepira med bivšima partnerjema, pri čemer je moški žensko žalil ter jo med prepirom povlekel za lase in jo odrinil. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Pod vplivom drog in alkohola

V soboto so postojnski policisti pri kontroli prometa na območju Pivke ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,57 mg/l. Poleg tega so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in predali v hrambo sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo so v Kopru policisti pri kontroli prometa ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,70 mg/l. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V Ankaranu so danes ob 2. uri ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain, amfetamine in kanabis. Odrejen strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija