MIŠIČ POKLICAL ZADKOVIĆA: Nakup zemljišča na Košti ni več na dnevnem redu današnje seje

Piran

Na današnji redni seji svetniki ne bodo odločali o odkupu zemljišča na Košti, so sporočili s piranske občine. Potem, ko smo dva dni poročali, da naj bi šlo pri omenjenem odkupu predvsem za poskus reševanja finančno poraznega stanja Okolja Piran in ko so svoje nestrinjanje s takšno potezo občine za naš portal potrdili tudi nekateri piranski občinski svetniki, se je na pobudo direktorja Okolja Gašparja Gašparja Mišiča župan Đenio Zadković odločil, da načrtovano točko umakne z dnevnega reda današnje seje.

Točka dnevnega reda, na kateri naj bi danes svetniki odločali o morebitnem nakupu zemljišča na Košti, kjer naj bi se gradilo po prvotnem načrtu 22 neprofitnih stanovanj, je piranski župan Đenio Zadković na pobudo direktorja Javnega podjetja Okolje Piran Gašparja Gašparja Mišiča odmaknil z dnevnega reda današnje redne seje.

"Občina in Okolje Piran bosta še naprej nadaljevala z iskanjem možnih rešitev za izboljšanje finančnega stanja Okolja. Vlagatelja v 3 milijone evrov vredno naložbo, ki ni bila realizirana zaradi nasprotovanja občanov Sečovelj zaradi v preteklosti obljubljene, a s strani nekdanje politike nikoli zgrajene obvozne ceste, sta bila po prvotnem načrtu piranska občina in Stanovanjski sklad RS, izvajalec del pa bi bilo Okolje," so še navedli v dopisu na piranski občini.

Spomnimo, Okolje Piran in občina Piran sta od projekta izgradnje 22 stanovanj na Košti odstopila, odstopil je tudi Stanovanjski sklad RS, ki bi financiral izgradnjo polovice stanovanj. Na dnevnem redu današnje seje se je pred nekaj dnevi znašel predlog, da bi občina od Okolja odkupila nazaj zemljišče na Košti za 552.603 evrov, ki mu ga je pred leti prodala za 268 tisočakov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  26 .09. 2019 ob  20: 46
No poglejte kako Gasparij komandira Geniota.

Tudi Brzana ima v šahu.

Genio rabil boš pomoč tistih, ki so te v začetku podpirali
In si jih sam zapustil.

Bomo videli, videli, videli