MIREN PROTEST V PIRANU: Domačini opozorili na težave s parkiranjem (FOTO)

Piran

Med občani Pirana se krepi nezadovoljstvo zaradi ureditve parkiranja v tem gosto poseljenem obalnem mestu. Civilna iniciativa, ki opozarja, da je parkirni režim izrazito nenaklonjen dejansko v Piranu živečim družinam, je danes pripravila protest, ki je bil zaradi napredka v pogovorih z občinskim vodstvom blažji od prvotnih načrtov.

Civilna iniciativa Piran je javni protestni shod organizirala danes dopoldne pri zapornici na Dantejevi ulici.

Razlogi za shod, s katerim so želeli po prvotnih načrtih simbolično zapreti obalni turistični biser, so po navedbah civilne iniciative nevzdržne razmere na področju parkiranja.

Te so po besedah civilne iniciative posledica izvajanja parkirne represije predvsem nad domačini, dejstva, da poleti nimajo domačini kje parkirati, saj si dejansko tukaj živeči delijo tistih nekaj sto parkirišč z ostalimi stalno prijavljeni fiktivnimi občani, odlašanja z revizijo zaradi zlorabe izdanih parkirnih dovolilnic in nedopustnih privilegijev posameznikom, nepremišljenega ukinjanja parkirišč občanom, ki z družinami v mestu živijo in delajo ter nerazumevanja za potrebe šol v kraju.

Vse to po prepričanju civilne iniciative ruši lokalno skupnost. "Represija je zdesetkala vrste dejansko tu stanujočih družin. Zaslužimo si urejen nadzor in sistematičnost podeljevanja dovolilnic, predvsem pa označena parkirišča za vozila Pirančanov. Brez Pirančanov ni mesta," so organizatorji protesta zapisali v vabilu.

Predstavnik organizatorjev Armando Đurđević je sicer za STA povedal, da so na petkovem sestanku s piranskim županom Đeniom Zadkovićem in nekaterimi ostalimi pristojnimi dosegli napredek, vendar pa je dogovorjeno treba spraviti še v obliko zapisnika. V tej luči je bil današnji protest bolj blage narave.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Občan |  26 .08. 2019 ob  15: 37
Waw, iz iz samih fotografij jasno izhaja, da se gre za protest Đurđeviča in prijateljev z namenom pritiska na občinske redarje, da mu prenehajo pisati kazni za njegovo neobzirno parkiranje... in mediji to na žalost s polno paro podpirajo. Osebno ne verjamem, da je dobil organizator prostesta dovoljenje, da protestniki peš paradirajo po vozišču in ovirajo promet...

Tega Đurđeviča pa ne razumem, najprej jamra kako nima denarja za plačilo kazni za parkiranje, potem pa naredi cirkus, na pogladi katerega bodo verjetno padle še večje kazni...

Igralske zasedbe tega cirkusa pa tako ne bi komantiral, Pirančanom so znani obrazi, pa ne iz dobrih izkušenj...