MINULI DNEVI V ZNAMENJU NESREČ VOZNIKOV MOPEDOV: Danes dopoldne poškodovana motorist in kolesar (FOTO)

Kronika

Danes ob 10.42 sta na Kolodvorski cesti v Kopru trčila osebno vozilo in motocikel. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so požarno zavarovali kraj dogodka. Reševalci Reševalne službe slovenske Istre so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Današnja prometna nesreča na Kolodvorski. (foto: Facebook/Promet za Obalo)

Dve nesreči mopedistov sta se zgodili tudi konec tedna. V petek zvečer je na Ljubljanski cesti v Kopru padel motorist. 19-letnik je z motornim kolesom Gilera Runner vozil po Ljubljanski cesti proti Ferrarski, kjer je izgubil oblast nad vozilom in padel na otok med smernima voziščema. Pri tem si je izpahnil levo zapestje in si poškodoval ustnico. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v izolsko bolnišnico. Tam mu je bil odrejen strokovni pregled, po prejetju izvida pa mu sledi plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave Koper.

V soboto ob 10.28 je motorist padel tudi na obalni cesti. 74-letni Koprčan je vozil Piaggio ZIP. Huje poškodovan je bil odpeljan v bolnišnico, odrejen mu je bil strokovni pregled. Policisti so ugotovili, da je vozil neregistriran moped, ni uporabljal zaščitne čelade, vozil pa je tudi preblizu desnemu robu vozišča.

Nesreča, v kateri je padel mlad voznik skuterja, se je v Kopru zgodila tudi v nedeljo zvečer. (foto: Regional)

Danes ob 10.57 pa se je v Ankaranu, na Železniški cesti, zgodila še ena nesreča, v kateri sicer ni bil udeležen motorist, temveč kolesar. Kolesar se je v trčenju z osebnim avtomobilom poškodoval, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanca. Prehospitalna enota Obala ga je prepeljala v Splošno bolnišnico Izola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija