MINISTRSTVO ZA ZUNANJE ZADEVE JE NAJPREJ POTRDILO, SEDAJ PA ZANIKALO: Slovenski državljani lahko prestopajo mejo z Hrvaško!

Slovenija

Slovenski državljani zaradi širjenja novega koronavirusa ne morejo več vstopati na območje Hrvaške in Srbije, je na Twitterju sporočilo slovensko zunanje ministrstvo. Srbske oblasti so to sporočile tudi uradno na svoji spletni strani. Hrvaške oblasti pa prepovedi vstopa slovenskim državljanom še niso uradno potrdile. Sedaj so iz ministrstva to informacijo zanikali, saj so jih hrvaške oblasti obvestile, da ta ne drži. 

"Hrvaška po naših informacijah zavrača vstop državljanom Slovenije. Za tiste, ki imajo prebivališče na Hrvaškem, pa uvaja 14-dnevno samoizolacijo po vstopu na hrvaško ozemlje," je na Twitterju sporočil MZZ.

Na ministrstvu so pojasnili, da so informacijo o zavračanju slovenskih državljanov na meji s Hrvaško prejeli od slovenske policije in slovenskega veleposlaništva na Hrvaškem. Uradne informacije o tem pa še nimajo, so dodali.

Srbska vlada je medtem na svoji spletni strani v soboto objavila, da je sprejela dodatne ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Uveljavili so začasno prepoved vstopa tujcem, ki prihajajo iz Slovenije, Francije, Nemčije, Avstrije, Španije, Grčije in Švice.

Dodali so, da v veljavi ostaja tudi začasna prepoved vstopa tujcem, ki so bili na Kitajskem, v Koreji, Italiji, Iranu ali Romuniji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija