MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE NOČE GUBERCA? Dva razpisa, dve prijavi, isti ponudnik

Koper

MNZ je tudi na novem javnem pozivu k zbiranju ponudb za nakup upravne stavbe za potrebe postaje Pomorske policije Koper in dela Policijske uprave Koper evidentiralo le eno ponudbo s strani istega ponudnika, a je terminski plan selitve policije v nove prostore še nejasen. Za prostore v lasti Grafista se je zanimala tudi pristaniška pilotaža.

Ante Guberac
Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) je že decembra zbiralo ponudbe za nakup upravne stavbe s specifičnimi pogoji, med katerimi je denimo ta, da mora biti lokacija v neposredni bližini obale na območju Luke Koper ali Mestne občine Koper. Ob tem imajo prednost ponudniki, ki bodo zagotovili tudi več privezov za čolne. Tudi iz tega razloga je ministrstvo v prvo, kot so poročali mediji, prejelo le ponudbo Grafista.

MNZ je februarja objavilo nov javni poziv. Kot so pojasnili, so namreč zavezani k poslovanju po načelih gospodarnosti, učinkovitosti, uspešnosti, zagotavljanja konkurence med ponudniki in transparentnosti postopkov javnega naročanja, enakopravne obravnave ponudnikov in sorazmernosti. Z objavo poziva pa so želeli seznaniti tržišče o pridobivanju prostorov in pridobiti optimalne prostore za delovanje Postaje pomorske policije Koper in vodstva Policijske uprave Koper. "Namen zbiranja ponudb je zbiranje podatkov o potencialno ustreznih objektih za pripravo predpisane investicijske dokumentacije, na podlagi katere bo sprejeta odločitev o nakupu prostorov," so še navedli.

Kot so dodali na ministrstvu, je v tokratnem razpisu, ki se je zaključil prvega marca, trenutno evidentirana ena ponudba istega ponudnika kot prvič. Sicer pa pridobljeni podatki v tokratnem pozivu niso zavezujoči, saj bo po izdelani investicijski dokumentaciji objavljen javni razpis po določbah javnega naročanja, katerega namen in cilj je sklenitev pogodbe o pridobitvi ustreznih prostorov. O sami časovnici objave javnega naročila pa na ministrstvu niso podali natančnejših informacij.

Ob tem so potrdili, da ne razmišljajo o novogradnji, kamor bi se preselili vsi oddelki koprske policijske uprave. Kot so navedli, "je trenutno prednostno reševanje prostorov pomorske policije, za katere je optimalno, da so v neposredni bližini morja". Lastnik Grafista Ante Guberac, ki je edini oddal ponudbo, je že v ponedeljek za Primorske novice zatrdil, da s prodajo prostorov v koprski marini nima težav, saj ima tudi druge interesente, "ker pa so se oni prvi zanimali zanje, jih bom počakal".

Poslovne prostore v objektu, kamor se je pred časom že dokončno preselila uprava za pomorstvo, so želeli najeti tudi v javnem podjetju Koprska pristaniška pilotaža. Kot je povedal njegov direktor Radko Malačič, so se o najemu dogovarjali z Grafistom, vendar bodo zdaj poiskali druge rešitve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  10 .03. 2021 ob  15: 48
Če bo država kupila ta objekt, bo pomagala oprati umazam denar.

Vsa pomembna zemljišča stojijo na najbolj strateških točkah. G in Popo sta vse to spravila v svoj žep.

Občina mora kupiti ta objekt......
Obala1 |  10 .03. 2021 ob  12: 35
17
Ko je prisel na obalo ne vem će je imel dvojne gate...In će ne bi bilo Popota se vedno bi bilo tako ...kaj politika naredi :-)
kokodek |  10 .03. 2021 ob  12: 20
težka bo....ker je itak skoraj vse od Guberca