MINISTRSTVO RAZJASNILO ZMEDO GLEDE VSTOPNIH TOČK: Brise bodo jemali v ZD Koper

Izola

Iz Zdravstvenega doma (ZD) Izola so sporočili, da niso edina točka za odvzem brisov in obravnavo pacientov v zvezi z novim koronavirusom. "Skladno s trenutno epidemiološko sliko na Obali, velja, da je vsak zdravstveni dom vstopna točka za svoje paciente," so zapisali v sporočilu za javnost. Glede vstopih točk za odvzem brisa je očitno prišlo do zmede, saj so z ministrstva za zdravje po drugi strani sporočili, da so vzpostavili 16 tovrstnih točk, med katerimi je z obalnega območja naveden le ZD Izola.

Na spletni strani ministrstva za zdravje piše, da bodo brise jemali v zdravstvenih domovih Murska Sobota, Maribor, Slovenj Gradec, Izola, Ljubljana, Postojna, Kočevje, Celje, Velenje, Trbovlje, Brežice, Novo Mesto, Jesenice, Kranj, Nova Gorica in Tolmin.

Iz ZD Izola pa so medtem danes zanikali, da bi bili edina vstopna točka za odvzem brisov na Obali. "Skladno s trenutno epidemiološko sliko na Obali, velja, da je vsak zdravstveni dom vstopna točka za svoje paciente," so zapisali v sporočilu za javnost.

Na Obali odvzem brisov v Kopru 

Po poročanju Slovenske tiskovne agencije (STA) so se na ministrstvu danes z obalnimi zdravstvenimi domovi dogovorili, da bo točka za odvzem brisa na lokaciji Zdravstvenega doma Koper. Skupna točka za odvzem brisa za obalne občine in sežansko bo tako v Kopru, kjer bodo odvzem brisov za testiranje izvajali v dnevnem času in kjer bo vzpostavljena ustrezna mobilna enota, kamor bodo prihajali napoteni iz obalnih občine in občine Sežana.

Ponoči in čez vikend pa bodo brise jemali v izolski bolnišnici, kjer tudi sicer deluje nujna medicinska pomoč. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  04 .03. 2020 ob  11: 40
Samo še obvezno dodatno zavarovanje naj ukunejo, pa bo razpad zdravstvenega sisitema dokončen.
žveplo |  04 .03. 2020 ob  10: 43
Kaj niso bizgeci govorili, da bodo brise hodlil jemat na dom, da se bolan folk ne bo sprehajal med zdravimi... Boga nonica, ki bi zbolela, najprej peš, pa še kdo bi ji pomagal čez cesto, poptem na avtobusu prijet za vse stole in držala, pa pokihat, pa spet do zdravstvenega doma, tam spet vse pokihat... kakih 50 okuženih, ji bo ratalo na poti... ja super smo... če mene prime bon prav to naredil, prekihal bom celo pot, škoda ker nisem poslanec, bi jih še tam malo zredčil.