MINISTRSTVO IN UPRAVA LUKE KOPER: Kako bo Luka lahko sodelovala pri drugem tiru?

Koper

Predstavniki ministrstva za infrastrukturo bodo na današnjem srečanju upravi Luke Koper predstavili predlog zakona o drugem tiru, nato pa bodo bosta lahko strani, kot je v torek dejal državni sekretar Jure Leben, skupaj začeli razvijati metodologijo, kako bo lahko Luka sodelovala v projektu.

Predstavniki Luke in ministrstva so o predlogu zakona spregovorili že na torkovem sestanku, kjer pa je zaradi službene poti manjkal predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić. Kot so pojasnili v Luki Koper, se bo danes v Ljubljano odpravila celotna uprava podjetja.

Srečanje na ministrstvu je bilo sicer prvotno namenjeno širitvi bertoške vpadnice, zato bodo o predlogu zakona podrobneje spregovorili danes. Obe strani se strinjata, da je sodelovanje pri projektu drugi tir pomembno.

Leben je pojasnil, da bodo upravi na srečanju predstavili projekt in operativne korake, nato pa bodo lahko skupaj začeli razvijati metodologijo, kako bo v projektu lahko sodelovala Luka Koper.

V Luki predlogu zakona o drugem tiru, ki ga je pripravila vlada, nasprotujejo. Med drugim jih moti predvidena taksa na pretovor, saj so izračunali, da bi seštevek predvidene takse po blagovnih skupinah na podlagi podatkov o pretovoru za lani skupaj znašal 17,9 milijona evrov. Sprejetje zakona bi po njihovih navedbah pomenilo, da Luka Koper ne bi mogla več vlagati v razvoj pristanišča in bi srednjeročno začela izgubljati konkurenčne prednosti.

Na ministrstvu po drugi strani vztrajajo, da bi Luko taksa stala 10 milijonov evrov in nič več.

Deli novico:

Uprava Luke |  07 .04. 2017 ob  10: 54
Nehajte se sprenevedat in se začnite pogovarjat!!!
Mastna hrana |  07 .04. 2017 ob  10: 35
ne redi. "Light" hrana pa ja.