MINISTER POČIVALŠEK: "Ne nameravam odstopiti, imam polno podporo premierja"

Slovenija

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek po torkovih hišnih preiskavah ne namerava odstopiti, prav tako ima polno podporo premierja Janeza Janše za nadaljnje delo, je dejal v današnjem odzivu. Do preiskave ni brezbrižen, s preiskovalci je sodeloval in predložil vse dokaze. Pričakuje, da bodo svoje delo opravili konstruktivno in hitro.

V torek je po Sloveniji namreč potekalo več hišnih preiskav glede nabav medicinske opreme med epidemijo novega koronavirusa. Med drugim so se preiskovalci mudili pri Počivalšku doma in v prostorih ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Počivalška, ki je bil za čas preiskave pridržan, so odpeljali še na Nacionalni preiskovalni urad (NPU), od koder so ga spustili v poznih večernih urah.

Kot je danes dejal minister, ga preiskava ni presenetila, saj da je bila posledica vseh dosedanjih pritiskov, političnih manevrov in insinuacij, ki so se pojavljaje v javnosti. "Svojih odločitev, ki sem jih sprejel v času epidemije z namenom preprečevanja človeških žrtev, ne bom opravičeval, jih bom pa zagovarjal kjerkoli in kadarkoli," je bil jasen.

Po Počivalškovih besedah se bo agonija z zaščitno in drugo medicinsko opremo, potrebno v času epidemije, nadaljevala, dokler pristojne institucije ne bodo predstavile svojih ugotovitev. Na to je pripravljen in s tem nima nobenih težav, je dejal. Dodal je še, da v Sloveniji velja načelo nedolžnosti vse do pravnomočne obsodbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  02 .07. 2020 ob  09: 39
Danjel | 02 .07. 2020 ob 00: 15 : Dej pojdi raje se stulit na spinele po Izoli in potem pisat kako trava skodi...
Danjel |  02 .07. 2020 ob  00: 15
So bli tudi pri meni doma državna policija hahaahhahhahahahhaha.. Nič, sm jim pač povedal kar so hotli vedet in so šli. Pa saj policija ni bav bav no... Koga bk za to preiskavo.
td |  01 .07. 2020 ob  21: 41
O dokaznem avdio posnetku o pritiskih pa nič, kaj ne. Baraba. Saj je res zelo težko dobit vzornega politika, ampak kar je pa poden je pa poden.