MINILO JE 12 LET OD SMRTI TOŠETA PROESKEGA: Ona je bila ljubezen njegovega življenja, vas zanima, kaj počne sedaj? (VIDEO)

Svet

Včeraj je minilo 12 let od žalostne obletnice smrti Tošeta Proeskega, ki je preminil 16. oktobra 2007 okoli 6.30 zjutraj v prometni nesreči na avtocesti med Zagrebom in Lipovcem. Pevec je bil na poti proti Zagrebu in sedel kot sovoznik v avtomobilu, ki ga je vozil njegov prijatelj Georgij Georgijevski. Zaradi neprilagojene hitrosti je trčil v prikolico tovornjaka - in to z delom, v katerem je sedel Proeski. Ko se je njun avtomobil zabil pod tovornjak, je bil pevec na mestu mrtev.

Andriana Budimir in Toše Proeski

Tistega dne se je življenje obrnilo na glavo tudi Tošetovemu nekdanjemu dekletu, rokometašici Andrijani Budimir. S Tošetom sta bila prvič par med letoma 2001 in 2004, tri leta kasneje pa naj bi si dala novo priložnost, a je sreča trajala le nekaj mesecev. Kljub nekaterim navedbam, da v času njegove smrti nista bila par, pa so ljudje, ki so bili blizu Proeskemu, prepričani, da je bila Andriana ljubezen njegovega življenja

"Včasih mi je Toše nosil bele vrtnice, moje najljubše rože. Zdaj jih nosim do njegovega groba. Zdravnik mi je prepovedal, da bi šla v Kruševo, ker vsakič, ko grem na Tošev grob, pristanem v bolnišnici," je nekoč dejala Budimirjeva, ki se je po smrti svoje ljubezni umaknila za štiri stene in močno shujšala. 

"Vsi so me prepričevali, da ne smem obupati. Govorili so mi, da gre življenje naprej in da moram nekaj narediti. Ne urejam se, ne ličim, nikamor ne želim iti," je svoj čas pripovedovala Andriana. Če bi se pojavila v javnosti, bi to samo odprlo stare rane, je bila prepričana. V nekem trenutku je zato odprla celo kozmetični salon, samo da bi se z nečim zaposlila, vendar je to ni veselilo. 

Toše naj bi jo nameraval zaprositi za roko, vendar so mu managerji rekli, da je to "slabo za kariero", se spominja. Andrane ni bilo niti na predstavitvi Toševe neobjavljene pesmi leta 2013. Neuradno zato, ker se ne razume najbolje z njegovo družino in se ji izogiba, uradno pa zaradi številnih obveznosti.

View this post on Instagram

Muzic puzic!!!❤❤❤

A post shared by Andrijana Budimir (@andrijana_budimir_official) on

Svetlolaska je ostala samska do leta 2013, ko se je poročila z Johanom, gostincem iz Skopja. Leta 2014 se jima je rodil sin Maksim. Johan ima od prej že dva otroka. Čeprav se je za nekaj časa odrekla rokometu, se je Andriana nato ponovno vrnila k njemu in to v velikem slogu - zdaj vodi severnomakedonsko moško rokometno reprezentanco do 17 let.

View this post on Instagram

Moje sve..vreme leti..❤❤❤

A post shared by Andrijana Budimir (@andrijana_budimir_official) on

Odločitev je zveza sprejela soglasno in Andriana je ponosna na to. Kot navajajo makedonski mediji, Tošetovo nekdanje dekle zdaj piše zgodovino. Poleg tega vodi tudi zasebno šolo rokometa. "Sem zelo srečna. Že sedaj sem prepričana, da bo Maksim rokometaš Metalurga in bodoči član državne reprezentance," pa je izjavila že kmalu po sinovem rojstvu.

View this post on Instagram

Hefa u elementu!!!

A post shared by Andrijana Budimir (@andrijana_budimir_official) on

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija