MINI PARK NA UKMARJEVEM TRGU "ZAMIKAL" NEPRIDIPRAVE: "V zvezi z dogodkom je bila na policijo podana prijava" (FOTO)

Koper

V četrtek smo poročali, da je ob robu parkirišča na Ukmarjevem trgu v Kopru "zrasel" mini park. Uredilo ga je Avtomatik Delovišče, z njim pa želelo opozarjati na pomen zelenja v urbanem okolju. A je zeleni kotiček že kmalu postal tarča nepridipravov.

V Avtomatik Delovišču so "s to zeleno intervencijo" želeli spomniti, kako pomembne so zelene površine v mestih, kakšen je njihov vpliv na kakovost življenja in zdravje prebivalcev ter kakšno vlogo odigrajo v luči podnebnih sprememb. Na majhen košček parkirišča na Ukmarjevem trgu, ki so ga poimenovali PARKirno MESTO, so tako začasno "posadili" več različnih zelenih rastlin in postavili ležalnike, na katerih bi se sprehajalci lahko odpočili in med obilico "pločevine" naužili zelenja. A park ni dolgo zdržal v prvotni obliki.

V nedeljo so iz Avtomatik Delovišča sporočili, da je ponoči nekdo iz parka odtujil dva košata rožmarina. "V zvezi z dogodkom je bila na policijo podana prijava. Če je kdo karkoli zasledil oz. ve karkoli o tem kaznivem dejanju, pa nam lahko piše zasebno sporočilo ali nam pošlje mail na avtomatikdelovisce@gmail.com," so še dodali.

Drage in dragi! Sporočamo vam žalostno vest, da je nepridiprav danes ponoči iz našega in vašega PARKirnega MESTA...

Objavil/a Avtomatik Delovišče dne Nedelja, 02. maj 2021

Da ljudje v tem času zavzeto urejajo svoje vrtove, so nedavno ugotovili tudi v Izoli. Ob sprehajalni poti proti Svetilniku je namreč sredi aprila iz cvetličnih korit izginilo več okrasnih grmovnic. V Komunali Izola, ki skrbi za urejeno okolico mesta, so "vrtnarju" ponudili tudi nasvet za nego.

Če niso višje sile, pa nekdo drug poskrbi za naše vsakodnevno delo. Ob sprehajalni poti proti Svetilniku smo v cvetlična...

Objavil/a Komunala Izola-Isola dne Torek, 13. april 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija