"MILIJON" STOPINJ V AVTU? Tako ga ohladite v desetih sekundah (VIDEO)

Trendi

Slovenija je v primežu vročinskega vala. Vožnja z avtomobilom, v katerem je "milijon" stopinj, ni le neprijetna, temveč tudi nevarna za zdravje. Ob vstopu v razgret avto se takoj na klimo ne morete zanesti, zato vam bodo nasveti v nadaljevanju prišli še kako prav. Kako vozilo ohladiti v desetih sekundah?

Vozniki, še posebej tisti, ki avto parkirajo na odprtem parkirišču, zelo dobro vedo, kako neprijetno je peljati vozilo, ki je na žgočem soncu stalo več ur.  V vozilu, ki je bilo na soncu parkirano eno uro, lahko temperature narastejo do vrtoglavih 68ºC, predstavljajte si vožnjo v takšni peklenski vročini.

Temu neprijetnemu občutku, ki lahko ogrozi vaše življenje in zdravje, se lahko izognete!

Še preden se usedete v avto, je treba odpreti šipo na sovoznikovi strani in zapreti vrata. Potem odprite voznikova vrata in jih zaprite – ta postopek je treba nekajkrat ponoviti.

Če imate usnjene sedeže v avtu, se priporoča, da jih obložite z bombažnimi materiali, kot so denimo stare majce, rjuhe ipd. Bombaž vam bo olajšal pekoč občutek ob stiku z vročim usnjem. 

Volan je treba na parkiranem vozilu obrniti za 180 stopinj, tako bo zgornji del, za katerega prijemate volan, ostal dokaj hladen, saj ne bo tako močno izpostavljen soncu.

Preden zapustite vozilo na menjalnik postavite poljubno zaščito, tako da preprečite gretje. Še več nasvetov si lahko ogledate v video prispevku:

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija