MILIJON IN POL ZA 7600 KVADRATOV: Kaj bo Guberac z zemljiščem na Markovcu?

Koper

Kot je za naš portal potrdil prvi mož koprskega Grafista Ante Guberac, je njegovo podjetje kupilo 7600 kvadratnih metrov veliko zemljišče na Markovcu, ki ga je Primorje v stečaju v preteklosti že trikrat poskušalo prodati, a zmeraj neuspešno. Prispeli naj bi sicer dve zavezujoči ponudbi.

"Gre za zemljišče, ki že dolgo sameva. Očitno smo ponudili najboljšo ceno. Imamo sklep o nakupu, prepisa pa še nismo naredili," je povedal direktor Grafista Ante Guberac. Koliko denarja so ponudili oziroma za kakšno ceno so kupili zemljišče na stičišču Šolske, Sončne, Kozlovičeve in Beblerjeve ulice, Guberac ni želel razkriti. Po naših informacijah naj bi šlo za nekaj več kot 1,5 milijona evrov. Stečajni upravitelj naj bi izklicno ceno postavil pri 1,2 milijona.

"Gre za zemljišče, za katero so idejni projekti že narejeni. V našem podjetju so zaposleni ljudje, ki so v preteklosti že delali na teh projektih, tako da so z njimi seznanjeni. In od tu bomo delali naprej. Mislim, da je zemljišče prišlo v dobre roke," je še dejal Guberac.

Na sicer zazidljivem zemljišču na Markovcu, v velikosti 7600 kvadratnih metrov, naj bi tako zrasle vrstne hiše in stanovanja.

Gre za zemljišče, na katerem je pred leti koprska občina nameravala zgraditi podružnično šolo, vendar ni bilo potrebe. Zato so sprejeli nov zazidalni načrt Žusterna III za izgradnjo štirih nizov vrstnih hiš in dva poslovno-stanovanjska objekta.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  18 .12. 2019 ob  11: 25
še malo več betona na Markovcu, nič novega
vseved |  18 .12. 2019 ob  11: 18
Je Guberac res tako debel pod palcem, ali bo nekega lepega dne počil kot milni mehurček?
Prognostik |  18 .12. 2019 ob  11: 07
Se pravi - spet bojo kamijoni po Markovcu.