MILIJARDER ABRAMOVIČ IZGNAN IZ VELIKE BRITANIJE: Razlog naj bi bil poslovanje s Putinom

Svet

Ruskemu milijarderju, lastniku nogometnega kluba Chelsea Romanu Abramoviču je bilo prepovedano bivanje v Veliki Britaniji. To se je zgodilo po tem, ko je bila potrjena ruska invazija na Ukrajino.

55-letni Abramovič že nekaj mesecev ni bil na Stamford Bridgeu – domačem stadionu Chelseaja. Leta 2018 je zaprosil za britanski vlagateljski vizum Tier 1, vendar je svojo vlogo hitro umaknil, potem ko je bilo ugotovljeno, da ima naveze z rusko vlado. Daily Mail poroča, da ima poslovne povezave z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Obtožbe je zanikal.

Leta 2018 je Abramovič našel vrzel v sistemu, ko je postal izraelski državljan, kar mu je omogočilo, da v Veliki Britaniji ostane do šest mesecev.

Čeprav ni natančnega podatka o Abramovičevi neto vrednosti premoženja, naj bi ta znašala več kot 8,4 milijarde funtov.

Zunanja ministrica Združenega kraljestva Liz Truss je za Daily Mail povedala, da Abramovič ni bil tarča, je pa obljubila, da bodo posamezniki, povezani z rusko vlado, soočeni s sankcijami.

"Imamo dolg seznam sokrivcev pri dejanjih ruskega vodstva. Če Rusija zavrne umik svojih vojakov, lahko še naprej povečujemo pritisk in ciljamo na več bank, elit in pomembnih podjetij. Gre za zadajanje bolečine Putinu in sčasoma degradacijo ruskega gospodarskega sistema ter ciljanje na ljudi, ki so Putinu blizu. Kar moramo storiti je, da bo čim bolj boleče," je dejala Trussova.

Abramovič je lastnik zasebne investicijske družbe Millhouse LLC, lastnik Chelseaja pa je postal junija 2003. Z njegovo veliko denarno injekcijo se je klub spremenil v velikana na svetovnem nogometnem prizorišču. Odkar je Abramovič prispel v Chelsea, je klub osvojil 18 velikih trofej, med drugim dvakrat evropsko ligo prvakov, petkrat angleško premier ligo in petkrat je osvojil pokal FA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  25 .02. 2022 ob  15: 50
tudi v slo imamo kar nekaj ruskovičev, ki s pomočjo raznih odvetniških in notarskih pisar ter nosilcev torbic doo, perejo denar ruskih državljanov in njihovih davkov ! in zdej ?