MILANOVIĆ KOT EDEN REDKIH EU VODITELJEV Z RESNICO: "Med vzklikoma Za dom spremni in Slava Ukrajini ni razlike"

Svet

Hrvaški predsednik Zoran Milanović je včeraj dejal, da med ustaškim vzklikom Za dom spremni in ukrajinskim Slava Ukrajini ni razlike. Poudaril je, da na Hrvaškem noče slišati ne enega ne drugega. 

Zoran Milanović

Milanović je vzklika komentiral po slovesni podelitvi javnih priznanj mesta Zagreb, ki sta jih zaslužnim posameznikom in ustanovam izročila zagrebški župan Tomislav Tomašević in predsednik mestne skupščine Joško Klisović.

Med komentiranjem aktualnih dogodkov se je v izjavi, ki jo je posnela tudi hrvaška nacionalna televizija HRT, dotaknil tudi vzklika Slava Ukrajini. "Med Za dom spremni in Slava Ukrajini ni razlike. To je vzklik najradikalnejših šovinistov zahodne Ukrajine, ki so sodelovali z nacisti in pobili na tisoče Judov, Poljakov, kolikor so jih lahko. To je dejstvo. (...) Tega na Hrvaškem nočem slišati," je izjavil. "Temu so nasedli nekateri zahodni voditelji, predvsem v Kanadi, ker so nepismeni ali preprosto takšni, kot so. Jaz ne bom," je dodal.

Milanović je še dejal, da se muči "kot Jezus", da bi slogane, kot je Za dom spremni, ignoriral. Poudaril je, da to škoduje Hrvaški in da je svoje mnenje povedal že večkrat. Dodal je, da tega ne more početi v nedogled in da ne bo prevzgajal ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija