"MIKENI KURJOŽI" RAZISKUJEJO OBALNO ZGODOVINO: Brezplačni ogledi Pirana, Izole in Kopra za otroke

Piran

“Mikeni kurjoži”, kot se imenujejo vodeni ogledi Izolanke Patricie Nagashi Brilli, so pravzaprav lokalni izraz za “majhne radovedneže”. Kar pa otroci vsekakor so. Da jih ne bi dolgočasila s številkami in suhoparnimi zgodovinskimi dejstvi, je turistična vodnica sestavila inovativne oglede, s katerimi se želi čimbolj približati svetu majhnih nadobudnežev.

Oglede je v celoti sestavila sama, na podlagi prejšnjih izkušenj, ki jih je kot turistična vodnica pridobila pri svojem delu. Po pregledu zgodovine tega prostora pa je pri sestavi programa izhajala tudi iz želja in potreb svojih otrok. "Na potovanjih in ogledih so se po navadi dolgočasili, zato sem jim zgodovino približala preko zgodbic in pravljic," pojasni sogovornica. 

Otroke ob ogledu Pirana, Kopra in Izole navdušijo tudi različne dejavnosti, ki jih ti kraji ponujajo. Tako v Kopru lovijo leve (govorijo o Benečanih na naših tleh), v Izoli sestavljajo mozaike (spoznavajo Rimljane), v Piranu pa iščejo zaklad (čeprav ga imajo ves čas pred nosom). Patricia Nagashi Brilli omeni, da jo ob ogledih vedno znova preseneti, kako široko razmišljajo otroci. Vsako vodenje tudi prilagodi željam, potrebam, interesom in že usvojenemu znanju določene skupine. 

V septembru bodo otrokom na voljo tudi aktivnosti na kraškem robu. Znašli se bodo "med dvema svetovoma" in odkrivali zanimivo zgodovinsko ozadje, ki so ga tam pisali Habsburžani in Benečani. 

Vsi vodeni ogledi za otroke so brezplačni, nanje pa se lahko prijavite na Facebook strani Mikeni kurjoži, kjer boste našli tudi vse razpoložljive termine. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija