MIGRANT ZARADI SNEŽNIH TEŽAV NA POMOČ POKLICAL KOPRSKE POLICISTE: Šestčlansko družino so našli danes zjutraj (FOTO)

Kronika

Ob 2.18 so na OKC prejeli klic migranta, ki je v angleškem jeziku povedal, da je z družino v Sloveniji, kjer so v težavah zaradi sneženja. Ilirskobistriški policisti so takoj pregledali relacijo proti Munam in zaprosili za aktiviranje gorske reševalne skupine.

Poklican je bil tudi prevajalec, ki je poskušal natančneje ugotoviti, kje se družina nahaja. Policisti so pričeli z iskalno akcijo, skupaj s predstavniki gorske reševalne službe in predstavniki vojske. Šestčlansko družino iz Afganistana, tri odrasle in tri otroke, so našli zjutraj (glede na posredovane koordinate), so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Vsi so zdravi, naredili so si bivak in zakurili ogenj ter tako celo noč čakali reševalno ekipo.

????REŠILI MIGRANTE ???????? Ob 2.18 ponoči smo prejeli klic migranta, ki je v angleškem jeziku povedal, da je z družino nekje v...

Objavil/a Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper dne Četrtek, 03. december 2020

Ilirskobistriški policisti so v zadnjih 24 urah sicer obravnavali 13 državljanov Pakistana, sedem državljanov Afganistana in 4 državljane Bangladeša, kozinski policisti štiri državljane Turčije, koprski policisti pa 11 državljanov Afganistana. Italijanski varnostni organi so nam vrnili šest državljanov Turčije. Vsi postopki še potekajo, so še sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  03 .12. 2020 ob  15: 17
srečno vsem