MIGRANT HUJE POŠKODOVAL POLICISTA PU KOPER: Porinil ga je na železniški tir in mu zlomil rebro (VIDEO)

Kronika

V soboto zvečer so bili koprski policisti obveščeni, da je bil v mešani patrulji s hrvaškimi varnostnimi organi poškodovan 42-letni slovenski policist. Zgodilo se je na železniški postaji Šapjane, policista pa je odrinil eden od treh Afganistancev, ti so s kraja zbežali. Hrvaški varnostni organi obravnavajo kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja na škodo slovenskega policista.

Policist je v mešani patrulji skupaj s hrvaškima policistkama opravljal kontrolo mednarodnega vlaka Reka–Ljubljana, na železniški postaji Šapjane (Hrvaška). V postopku ugotavljanja identitete treh državljanov Afganistana, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje v schengenskem območju, so policisti osebe pospremili z vlaka proti službenemu vozilu.

Takrat je eden od državljanov Afganistana, ki je hodil za njim, policista porinil. Slednji je izgubil ravnotežje in padel na železniški tir ter se pri tem udaril v rebra (zlom rebra) in koleno. Nudena mu je bila zdravniška pomoč na kraju. Tujci so s kraja zbežali.

V nedeljo so policisti v Ilirski Bistrici prijeli tri državljane Afganistana, stare 21, 18 in 19 let. Ugotovljeno je bilo, da gre za osumljence napada na policista. V postopek so se vključili kriminalisti Policijske uprave (PU) Koper, ki bodo o zadevi s poročilom seznanili tožilstvo v Kopru. Tujci so bili danes vrnjeni na Hrvaško, kjer bo zoper njih potekal predkazenski postopek.

"Naš policist je sicer huje poškodovan, zlomljeno ima rebro in je na bolniškem dopustu. Vsi sodelavci mu želimo čim prejšnje okrevanje," so še zapisali na PU Koper in dodali, da gre za enkraten dogodek. Sicer je za varnost policistov dobro poskrbljeno. Vsi uporabljajo tako zaščitno opremo kot tudi predpisane postopke varovanja, na temo lastne varnosti v postopkih pa je organiziranih tudi več izobraževanj. Tovrstnih napadov tujcev na policiste na območju PU Koper praktično ne beležijo, so še dodali. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija