MICHELINOV KUHAR TOMAŽ KAVČIČ PRI VUČIĆU S KOLAČEM, H KATEREMU SE PIJE MALVAZIJA: "Hvala koprskim vinarjem, ki so uspeli dobiti vsaj 10 mojih opravičil"

Koper

Kot je v zadnji objavi povezani z istrsko malvazijo na Instagramu zapisal srbski predsednik Aleksandar Vučić, se zaveda, da je že dolgočasen, vendar mu je prijatelj Tomaž Kavčič, sicer častni konzul Republike Srbije v Sloveniji, prinesel posebni kolač, ki ga je naredil sam in seveda koprsko oziroma istrsko malvazijo. "Razumem, da bom še dolgo moral obžalovati grehe zaradi ene izjave, se pa resnično želim zahvaliti koprskim vinarjem, ki so s svojim delom in predanostjo uspeli od mene dobiti najmanj deset opravičil. Čestitam jim in želim veliko uspeha tudi v prihodnje," je zapisal Vučić.

Ob tem je Vučić dodal pripis: s Tomažem bova popila malvazijo in vem, da me bo nagovoril, da poskusim tudi njegov gin, ki je vrhunski. Kolač bo moral počakati do jutri.

Kavčič je eden najbolj prepoznavnih slovenskih kuharjev in nosilec Michelinove zvezdice. Tisti, ki niso nikoli obiskali njegove Gostilne pri Lojzetu na dvorcu Zemono, ga morda poznajo iz reklame za trgovca Lidl, ali pa so si nabavili njegovo kuharsko knjigo.

Je član mednarodnega gastronomskega združenja Chaîne des Rôtisseurs in Le Soste, prvi in dolgoletni predsednik slovenske sekcije Jeunes Restaurateurs d’Europe ter dobitnik evropske nagrade JRE za inovativnost 2017/18. Po izboru kuharjev, kulinaričnih poznavalec in sledilcev na družbenih omrežjih se je uvrstil na lestvico 100 najboljših kuharjev na svetu The Best Chef Awards.

Med drugim je ambasador Mercedes-Benza v Sloveniji. Ustvaril je svojo blagovno znamko gina in oljčnega olja in še bi lahko naštevali. V svoji gostilni je v preteklosti pogosto gostil mnoge prepoznavne obraze iz sveta družbenega in političnega življenja. Tokrat je Vučiću spekel kolač, h kateremu se zagotovo najbolje poda istrska malvazija.

Vučićeva izjava v intervjuju za bosansko televizijo, da je istrska malvazija "odvratna", je razburila mnoge, tudi našega največjega pridelovalca sortnega vina Vinakoper, ki mu je poslal karton malvazije z vljudnim povabilom v koprsko klet, kjer se bo lahko prepričal o kakovosti vina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija