MESTO OBJEL NEZNOSEN VONJ: Iz Luke Koper so tokrat celo priznali izvor smradu in se opravičili

Koper

To dopoldne je med ljudmi v Kopru glavna tema pogovorov bil izjemno neprijeten vonj, ki je praktično obvil mesto. Tudi sami smo prejeli več vprašanj, nekateri so poročali o pekočih grlih in razdraženih dihalnih poteh.

Izjemno neprijeten vonj, ki je praktično obvil celotno mestno jedro, je danes razburil prebivalke in prebivalce Kopra. Veliko ljudi je klicalo pristojne inštitucije, tudi nam so bralci poslali kar nekaj sporočil.

Smrdi, smrdi, joj, kako smrdi

O smradu, ki večkrat zajame mesto, smo že večkrat poročali – nazadnje sredi maja –, najbolj logičen izvor smradu je Luka Koper s svojo intenzivno in invazivno dejavnostjo praktično tik ob staremu mestnemu jedru. Tiskovni predstavnik Luke Sebastjan Šik je vedno znova in znova zanikal, da bi smrad izviral iz pristanišča. Tokrat pa ne.

Opravičili so se

Kot je pojasnil, je današnji smrad izviral iz kompostarne na območju pristanišča, kjer predelujejo zeleni rez in bio odpadke z območja Kopra in Ankarana v kompost: "Občasno je potrebno ta kompost obračati in ker je sedanji precej moker, je vonj toliko bolj močan. To je običajna praksa, ki pa je bila danes pogojena z vremenskimi pogoji in smerjo vetra." V imenu Luke se je opravičil za nevšečnosti.

Vsem tistim, ki trdijo, da Luka nima nobenega vpliva na življenje ljudi, ki praktično tik ob svojih domovih vsakodnevno prenašajo hrup, take in drugačne vonjave, svetlobno onesnaževanje in nepregledno množico tovornjakov, ki se vsak dan valijo iz edinega slovenskega pristanišča, je današnji smrad vsaj malo zaprl usta.

In nosove. 

Deli novico:

peljite |  08 .12. 2017 ob  20: 02
kompost v kompel
briši briši |  08 .12. 2017 ob  14: 48
Ne znam dali je smog ili s tvog ali stvarno smrdi
@kagumer |  08 .12. 2017 ob  10: 56
V Kopru ne smrdi samo iz luke ampak prihaja smrad tudi iz občine in tega Ankaran ne želi vohati.
rimljani so rekli |  07 .12. 2017 ob  21: 55
Pecunia non olet ali po naše: denar ne smrdi
kagumer |  07 .12. 2017 ob  17: 54
Lahko bi Ankaran prevzel svoj delež smradu...?
POPO NOS |  07 .12. 2017 ob  17: 33
Smrdi v Kopru že nekaj časa in to po MAFIJI...
Puzzola |  07 .12. 2017 ob  17: 09
Kaj ni bil včeraj članek o najbolj EKO občini. Eko ti k......
Koprčan |  07 .12. 2017 ob  15: 02
PRVO SE PREPRIČAJTE POTEM PA OBTOŽUJTE!!! Uporabnik Marjetica Koper je dodal nove fotografije (13).
1 h ·
Danes zgodaj zjutraj, ob 2.53, je zgorel ekološki otok za koprsko tržnico. Vzroka požara, ki je uničil 11 večjih zabojnikov prostornine 1.100 m³ in del ozelenitve, še nismo ugotovili.
Ekološki otok je varovan z videonadzornim sistemom, po ogledu posnetkov bomo ugotovili, ali gre za nameren požig ali za nepazljivost pri odlaganju odpadkov.
Občane in druge uporabnike zabojnikov za komunalne odpadke še posebej seznanjamo s popolno prepovedjo odlaganja vročega pepela, cigaretnih ogorkov in drugih vročih predmetov, ki lahko hitro zanetijo požar.
lino |  07 .12. 2017 ob  15: 01
10
ojojo kje pa ta gospod "eko | danes ob 13:38" živi, da ne vidi zvezd ponoči. No roko na srce ko je oblačno jih tudi jaz ne vidim , ko pa je jasno pa se zvezdnato nebo prav lepo vdi tudi iz samega centra Kopra. Tako, da moreš bit pa res malce omejen, da si upaš zapisat kaj takšnega kot ta Eko. Ko je bil pa GGM v Luki in ko je bil Popovioć prvi nadzornik pa ni smrdelo, nesreče se niso dogajale, pa tudi zvezde so se videle čeprav je bilo oblačno ali pa megleno! ojojoj
muffa |  07 .12. 2017 ob  14: 55
smrdi v SDH, smrdi v vladi, smrdi na sodišču, smrdi v parlamentu, smrdi v strankah
satir |  07 .12. 2017 ob  14: 17
Čo... ma tega goja pa je vsaj enih 15 000 kubikov da tako smrdi. kaj poelg je tudi gnoj od živine ki gre v pretovor, ker meni je dišalo tudi po govejem, konjskem in svinjskem dreku... A to potem marjetica pakira v vrečke in gre v prodajo?
Izola republika |  07 .12. 2017 ob  14: 15
Kar me že leta precej moti v Kopru, je hrup iz Luke vsaki dan. Se spominjate, ko so nabijali pilote mesece in mesece kako se je slišalo? Neznosno in se bolj čuje na Narkovcu kot spodaj. Kako spijo tam? Mi od Luke nimamo nič tu domačini Obale. Pšenica iz silosa? Še ta je pod ključem policiije. Zapret in mirna Bosna. Naj propade ves svet. Saj to je ta veliki Babilon opisan v Bibliji, ki bo propadel in za njim bodo jokali mornarji, pa politiki, pa trgovci, pa lačni. Tako je. Je vse zapisano kdor se interesira pod Razodetjem od 6, pa 13 poglavje zver, laćžni prerok pa antikrist, do 19 poglavja, ko bo to ki se nezavedajo situacije izginili kakor je bilo za ćasa Noeta. Ista štorija se dogaja in tak konec bo. Še znanstveniki tako pravijo. Odpri Geza Biblijo zadnje poglavje hudobne satanove stvarnosti.
1