MESTNA OBČINA KOPER S PONEDELJKOM ODPIRA VRATA VEČ VRTCEV: Preverite pravila in pogoje

Koper

S prihajajočim ponedeljkom bo Mestna občina Koper okrepila nujno varstvo za predšolske otroke. Organizirala ga bo v več enotah vrtcev in tudi v vrtcih, ki delujejo v okviru nekaterih osnovnih šol. Nujno varstvo bo organizirala še v dveh enotah vrtca z italijanskim učnim jezikom Delfino Blu. Varstvo za otroke zasebnih vrtcev bo urejeno v vrtcu Račka. 

Potem, ko je Vlada RS s ponedeljkom, 26. oktobra, zaprla vrtce, je Mestna občina Koper na podlagi usmeritev ministrstva v prvem tednu nujno varstvo zagotavljala predšolskim otrokom, katerih starši opravljajo dela, pomembna za delovanje družbe in države. Prihodnji teden bo varstvo okrepila in ga zagotavljala vsem zaposlenim staršem, ki bodo v času zaprtja vrtcev varstvo nujno potrebovali.

V tednu med 2. in 6. novembrom bo varstvo potekalo v osmih enotah vrtcev, in sicer v enotah Kekec, Ribica, Šalara in Bertoki Vrtca Koper ter enotah Markovec, Prisoje, Slavnik in Hrvatini Vrtca Semedela. Nujno varstvo bo občina organizirala tudi v koprski in semedelski enoti vrtca z italijanskim učnim jezikom Delfino Blu ter vrtcih, ki delujejo v okviru osnovnih šol Oskarja Kovačiča Škofije, Dekani, Šmarje pri Kopru, Gračišče in Ivana Babiča - Jagra Marezige. Nujno varstvo za otroke, ki obiskujejo zasebne vrtce v koprski občini bo v Vrtcu Račka na Vojkovem nabrežju.

Varstvo bo potekalo v več manjših skupinah po šest otrok, z namenom zmanjšati medsebojne stike in možnosti prenosa okužbe. Starši lahko otroka v nujno varstvo prijavijo preko spletnega obrazca, ki ga morajo izpolniti do danes, 30. oktobra, do 16. ure. V nujno varstvo pa lahko otroka vključijo tudi med tednom. Prijava bo potekala vsak delavnik med 8. in 14. uro na telefonski številki 030 370 596.

Vrtcu morajo predložiti potrdilo delodajalca za oba starša oziroma skrbnika in izpolnjeno izjavo o zdravstvenem stanju otroka (izjavo lahko izpolnijo tudi ob prihodu v vrtec). Dokumenti so dostopni na spletni strani Vrtca Koper. V varstvo bodo sprejemali le zdrave otroke, zato jim bodo ob prihodu v vrtec izmerili telesno temperaturo. Otrok naj ima s seboj copate in rezervna oblačila, mlajši otroci tudi plenice. Otrokove stvari naj bodo shranjene v vrečki z imenom, so sporočili s koprske občine.

V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Pravno podlago bo določil interventni zakon.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija