Messi, Ribery in Ronaldo kandidati za zlato žogo

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je danes uradno razkrila imena treh nogometašev, ki se bodo potegovali za prestižno nagrado igralca leta oziroma zlato žogo. Med njimi so pričakovano dobitnik zadnjih štirih takšnih nagrad Argentinec Lionel Messi, Francoz Franck Ribery in Portugalec Cristiano Ronaldo.

Nagrado za nogometaša leta, ki jo Fifa podeljuje v sodelovanju s časnikom France Football, bodo predali na slavnostni prireditvi v Zürichu 13. januarja 2013.

Izbirali bodo tudi nogometašico leta

Barcelonin zvezdnik Messi je nagrado dobil že štirikrat, vendar so leto 2013 zaznamovale tudi njegove poškodbe, zaradi katerih je bil dlje časa odsoten. Ribery je član Bayerna, ki je letos osvojil trojček pokalov (državni naslov, pokalni prvak in evropski prvak) in pa tudi evropski superpokal, Realov napadalec Ronaldo pa je to nagrado dobil že leta 2008.

Kandidatke za nogometašico leta so Nemka Nadine Angerer, Brazilka Marta in Američanka Abby Wambach, med trenerji pa se bodo za najboljšega potegovali Jupp Heynckes, Alex Ferguson in Jürgen Klopp.

Deli novico: