MESEC MAREC NA MARJETICI KOPER: Brezplačni prevzem azbestnih odpadkov in nova akcija Vrtnarije Škocjan

Koper

Mestna občina Koper želi dolgoročno postati občina brez azbesta, zato z možnostjo brezplačnega prevzema azbestnih odpadkov krajane spodbuja, da postanejo bolj odgovorni do okolja in pristopijo k odstranitvi nevarnih azbestnih odpadkov s stanovanjskih, kmetijskih in drugih gospodarskih objektov ali površin. Svetnice in svetniki so sprejeli pravilnik na podlagi katerega lahko občanke in občani v vseh krajevnih skupnostih brezplačno oddajo do dve toni nevarnih, azbestnih odpadkov. 

Pred oddajo v Zbirni center Sermin je potrebno izpolniti obrazec, ki je dostopen na spletni strani Marjetice Koper v slovenskem in italijanskem jeziku. Izpolnjen obrazec posredujete v pregled in potrditev na Mestno občino Koper ter izpolnjenega in potrjenega kasneje predložite ob oddaji azbestnih odpadkov v zbirni center.

Na Marjetici Koper poudarjajo, da je v akciji zajet prevzem azbestnih odpadkov, medtem ko morate za zavarovanje teh odpadkov in prevoz poskrbeti občani sami. Ob tem bodite pozorni na primerno zaščito in dosledno upoštevanje predpisov s področja ravnanja z azbestnimi odpadki. Na Marjetici svetujejo, da se odpadke naloži na leseno (evro) paleto in obvezno ovije v plastično folijo. Za več informacij so dosegljivi od ponedeljka do petka, med 7. in 15. uro, prek telefonske številke 05 66 33 761 ali prek elektronske pošte.

Tako kot v mesecu februarju imajo v Vrtnariji Marjetice Koper pripravljeno tudi posebno marčevsko akcijo. Od ponedeljka, 1. marca, vam ob nakupu različnih vrst živih pripada 15-odstotni gotovinski popust.

Obiščite jih in preverite bogato ponudbo cipres, lovorikovca, fotinije in drugih vrst živih mej. Prijazni in strokovno usposobljeni delavci vas pričakujejo od ponedeljka do petka med 7.30 in 17.00 ter v soboto med 7.30 in 13.00. Vabljeni!