MENTORSTVO IN SVETOVANJE ZA USPEŠEN NASTOP NA TRGU: Podjetniški in karierni inkubator OX Istra

Koper

Osnovni namen operacije PROMO ISTRA je prispevanje k boljši prepoznavnosti in poosebljanju razvojne vizije Slovenske Istre kot območja uspešnega povezovanja in prepleta zelenega gospodarstva na podeželju, v obalnih urbanih območjih ter na morju, z visoko kakovostjo življenja lokalnega prebivalstva ter zagotavljanja uravnoteženih razvojnih možnosti, temelječih na inovativnosti, kreativnosti in trajnostnem razvoju. Partnerji pri projektu so: NGN Media, medijska agencija d.o.o. (glavni partner), Tovarna sanj, medijska agencija, d.o.o. in OX Istra podjetniški in karierni inkubator d.o.o. Tokrat predstavljamo OX Istra.

Podjetniški inkubator obstaja in deluje v Kopru že več kot 15 let. V vseh teh letih so na osnovi pridobljenih izkušenj prišli do zaključka, da inkubiranci pogosto potrebujejo veliko preveč časa, da svoje inovativne ideje pripeljejo od idejne zasnove do realizacije in uspešnega nastopa na trgu. Inkubiranci so v večini primerov strokovnjaki na svojem področju, a nimajo vseh podpornih podjetniških znanj (sami ali v majhnih skupinah), ki bi jim omogočala hiter in suveren vstop na trg.

Zato je njihovo poslanstvo soustvariti prijazno podporno podjetniško okolje za vse inovativne nove in obstoječe podjetnike, njihov razvoj in rast. Cilj njihovega delovanja pa je spodbuditi nastajanje in razvoj novih podjetij z dodano vrednostjo v lokalnem okolju in tako posredno prispevati k višji gospodarski rasti.

V inkubatorju zagotavljajo strokovno pomoč v začetnih fazah podjetniškega razvoja, od ustanovitve podjetja, razvoja, do samostojnega nastopa na trgu. So posredniki med idejo in njeno uresničitvijo. S strokovnim znanjem, mentorstvom, izobraževanjem in mreženjem odpirajo vrata do uspešne podjetniške zgodbe.

V sodelovanju s partnerji podjetnikom pomagajo pri krepitvi prepoznavnosti njihovega podjetja s celovitim paketom marketinških aktivnosti, ki zajema tako tehnično pomoč in svetovanje za popolno spletno podobo kot tudi skladiščne in transportne storitve v okviru OX Istra Logističnega centra. Med drugim nudijo pomoč pri razpisih, iskanju investitorjev, mreženju in pisanju poslovnih načrtov ter svetujejo pri vstopu na tuje trge.

Z naštetim bodo na način mentorstva in svetovanja podprli 10 finalistov projekta PROMO ISTRA, ki bodo s predstavitvijo svojih podjetniških projektov/produktov prepričali petčlansko strokovno komisijo. "Zastonj imamo odlične vsebine in produkte, če tega ne znamo prezentirati na pravi način, hkrati če ne znamo priti do kupcev, do publike, do javnosti je vse zastonj," je pojasnil Blaž Ćeklić z OX Istra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija