MEHANIK S POLNO SOBO OROŽJA: Med aretacijo s kuhinjskim nožem napadel policista

Kronika

Miljska policija je danes dopoldne zaradi nezakonitega posedovanja orožja in streliva aretirala 60-letnega moškega. Doma si je uredil posebno sobo za orožje, med aretacijo pa napadel policista.

Domačin iz zaselka Pisciolon je že več let brezposeln, sicer pa po poklicu mehanik. Policija je v jutranjih urah prejela klic, da 60-letnik na domu skriva orožje. Policisti so takoj izvedli preiskavo – Miljčan je bil namreč že pred desetimi leti aretiran zaradi nespoštovanja pravil za posedovanje orožja – in na njegovem domu res našli več kosov hladnega in strelnega orožja. Zasegli so mu več nožev, pištol in zračnih pušk, ki jih je moški spremenil v nevarno orožje, s tem, ko jim je odstranil rdeč zamašek. V posesti je imel tudi orožje, ki ga je sam izdelal in številne cevi za izdelavo strelnega orožja, poroča portal Trieste prima. Miljčan je orožje hranil v posebni sobi, v katero je lahko vstopal samo on. 60-letnik sicer živi skupaj z očetom.

Mehanik, ki je bil med preiskavo izredno vznemirjen in je le-to tudi oviral, se je nato še upiral aretaciji. Pri sebi je imel tudi skrit kuhinjski nož, s katerim je zamahnil proti policistoma in ju lažje ranil. Odpeljali so ga v koronejski zapor, še poroča portal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija