MEDTEM KO MIGRANTI ČEZ HRVAŠKO HODIJO V SLOVENIJO: Naši južni sosedi razmišljajo o zaprtju obmejne policije v Bujah in Buzetu

Istra

Medtem ko je Slovenija poostrila nadzor nad državno mejo s Hrvaško, Ministrstvo za notranje zadeve Republike Hrvaške razmišlja o racionalizaciji policijskih vrst in posledično ukinitvi mejnih policijskih postaj Buzet, Buje, morda Čabar in Pregrada ter o ustanovitvi podružnic, piše časnik Glas Istre.

Med enotedenskim okrepljenim nadzorom na območju šestih policijskih uprav, ki mejijo na Hrvaško - Novo Mesto, Ljubljana, Koper, Murska Sobota, Celje in Maribor, je bilo ugotovljeno, da je državno mejo nezakonito prečkalo kar 397 ljudi. Večina migrantov je državljanov Afganistana, Bangladeša in Pakistana.

Največ nezakonitih prehodov državne meje so policisti odkrili prav na območju Policijske uprave Koper (201), Novega mesta (93) in Ljubljane (56). Pridržanih je bilo deset tujcev in dva slovenska državljana, osumljena prevoza tujcev ali nudenja pomoči pri nezakonitem prehodu državne meje.

Objavil/a Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper dne Ponedeljek, 21. september 2020

Pri poostrenega nadzoru je skupaj sodelovalo 2.187 policistov, skupaj s policisti vseh šestih policijskih uprav, kjer je bil nadzor izveden, vključno s policisti iz posebne policijske enote, vodniki službenih psov, enoto letalske policije in operaterji brezpilotnih letal.

Tudi slovenska policija navaja, da se vse več tihotapcev migrantov ob begu upira aretaciji in ogroža migrante.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija