MEDNARODNA KONFERENCA INNORENEW COE 2024: Govorilo se bo o obnovljivih materialih in ustvarjanju trajnostnih zgradb

Izola

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE in Univerza na Primorskem organizirata konferenco o obnovljivih materialih ter njihovi uporabi pri ustvarjanju trajnostnih zgradb.

V raziskovalnem inštitutu InnoRenew CoE in Univerzi na Primorskem, vljudno vabijo k oddaji prispevkov in aktivnem sodelovanju na Mednarodni konferenci InnoRenew CoE 2024 (IRIC2024). Oddaja povzetkov je možna vse do 10. maja. Konferenca bo potekala že šesto leto zapored, in sicer v stavbi inštituta InnoRenew CoE v Izoli, od 11. do 12. septembra.

Konferenca IRIC2024 je priložnost za celovito izmenjavo znanja in razpravo o vedi obnovljivih materialov, namenjenih razvijanju grajenega okolja, ki ugodno vpliva na človekovo zdravje in okolje, pa tudi o inovacijah na tem področju.

Letošnji tematski sklopi zajemajo temo požarne varnosti v lesenih stavbah, trajnosti in energetske učinkovitosti stavb, stavbnega ovoja, oblikovanja za dobro počutje ljudi, inovativnih rešitev IT za odličnost v stavbah, napredne proizvodne tehnologije za prihodnost grajenega okolja ter Novega evropskega Bauhausa za napredek grajenega okolja.

Osredni govorec IRIC2024 je Pablo van der Lugt, mednarodni strokovnjak s področja krožnega gospodarstva in obnovljivih materialov ter strasten zagovornik visoko zmogljivih materialov na biološki osnovi, ki ponujajo izjemno priložnost za prehod v bolj trajnostno družbo. Udeležencem konference bo predstavil prihodnost gradbeništva, ki po njegovem mnenju sloni na uporabi naravnih in bio materialov.

Vljudno vabljeni k oddaji prispevkov, ki je možna vse do 10. maja

Obiščite spletno stran IRIC2024 za več informacij.