MEDITERANFEST PO DESETIH LETIH: Izolo bo preplavila glasba in ples

Izola

Po desetletju zatišja se na pobudo društva Folk Slovenija v Izolo vrača Mediteran festival, zdaj z nekoliko spremenjenim imenom Mediteranfest. Festival bo drevi otvoril impro orkester Olfamož, v soboto pa se bodo po mestnem jedru zvrstili koncerti in glasbene delavnice, v Palači Manzioli pa bo na ogled razstava fotografij, posterjev in publikacij.

Mediteran festival je polnih 12 let prinašal v Izolo raznovrstno glasbo sveta. Oživljanje Mediteranfesta je vzpodbudila ideja o organizaciji izolskega srečanja ljudskih godcev, pevcev in skupin, članov Kulturnega etnomuzikološkega društva Folk Slovenija ob 20-letnici njihovega delovanja, so zapisali v Centru za kulturo, šport in prireditve Izola.

Že drevi bo v Manziolijevi palači na vrsti koncert eksperimentalno improvizacijskega kantavtorskega orkestra Olfamož.

Pod imenom Olfamož se sicer predstavlja sežanski ekscentrik, multiinstrumentalist Andrej Fon. Fon največkrat nastopa v vlogi samouka, multiinstrumentalista in predvsem improvizatorja, ki mu bolj jezen rockovski zvok ni tuj, raznovrstnosti pa je z drugim albumom, ki nosi naslov Hupam, da ste dobro, dodal še dodaten odmik v kantavtorstvo. Olfamož na svoji drugi plošči ne hupa več solo, pač pa klientelistično izkoristi precejšen del lokalne impro in podzemne scene.

Sobota na malih odrih

Sobota pa bo v znamenju celodnevnega srečanja in predstavljanja različnih zasedb in solistov po zanimivih kotičkih izolskega starega mesta.

Tako bodo na različnih malih odrih po mestu med drugim predstavili istrski ples, srbsko vokalno tradicijo, slovensko ljudsko večglasje, zakladnico slovenskih pripovednih pesmi ter glasbeno izročilo Šrilanke in Makedonije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ni kaj pomagat Jurćičeva-iz sanj pred 3 leti |  27 .05. 2016 ob  12: 00
Tu na Obali je vse bolj strgano vse bolj ko kriza napreduje. Ne morem gledat teh monad in zabave na prisilo. Nič nočnega življenja že leta ni tu. Ene ženske normalne se ne vidi.
www |  27 .05. 2016 ob  09: 18
-1
po vseh prireditvah,plesih, športnih tekmovanjih,bi človek rekel da v naši ljubi domovini krize niw