MEDEL ZAČETEK SEZONE ZA KOPRSKE ROKOMETAŠE: Ciljali na dve točki, dobili le eno

Koper

Rokometaši Kopra in Sviša Ivančne Gorice so se na sobotni tekmi uvodnega kroga lige NLB razšli z nedoločenim izidom 31:31 (16:15).

Primorci so na uvodnem dvoboju načrtovali obe točki, osvojili pa so le eno. V 59. minuti so imeli kar štiri gole prednosti (31:27), a so trdoživi Dolenjci v končnici naredili delni izid 4:0, izenačujoči gol pa je v samih izdihljajih tekme dosegel Andraž Justin.

Večji del dvoboja je bila igra povsem enakovredna. Po neodločenem izidu 21:21 v 43. minuti je sprva kazalo na zmago izbrancev domačega trenerja Bojana Čotarja, ki so si po golu Tineta Poklarja slabi dve minuti pred zadnjim zvokom sirene že priigrali štiri gole prednosti, a nato se je zgodil preobrat "par excellence" v režiji dolenjskih rokometašev.

V primorski zasedbi sta bila na sobotni tekmi najbolj učinkovita Adam Bratkovič z osmimi in Poklar s sedmimi goli, v dolenjski pa Klemen Sašek s sedmimi in Simon Vidmar s šestimi zadetki.

Zasedba iz Kopra bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, ekipa iz Ivančne Gorice pa bo gostila LL Grosist Slovan.


* Dvorana Bonifika, gledalcev 500, sodnika: Ocvirk in Štrigl.
* Koper: Jelovčan, Morato, Štavar, Žagar 3 (1), Furlan 1, Poklar 7, Bekrič, Moljk, Stojanović, Vujović, Zugan 1, Sanabor 3, Marić 4, Kete 3, Breznikar 1, Bratkovič 8 (6).
* Sviš Ivančna Gorica: Komar, Struna, Glavan, Bevec 4, Cirar 1, Justin 3 (1), Abramović, Zavodnik 2, Tekavčič 3, Omahen, Kutnar, Pirnat 1, Marojevič 2, Sašek 7, Košir 2, Vidmar 6 (1).
* Sedemmetrovke: Koper 9 (7), Sviš Ivančna Gorica 4 (2).
* Izključitve: Koper 14, Sviš Ivančna Gorica 6 minut.
* Rdeči karton: Marojević (56.).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija