MED SPREHODOM PO PIRANU NALETEL NA SRHLJIV PRIZOR: "To je zelo nevarno, če ne opaziš pravočasno!" (FOTO)

Piran

Bralec je med sprehodom po Piranu naletel na srhljiv prizor. Na enem izmed kamnitih zidov, na katerem mnogi sprehajalci, med njimi tudi otroci, radi posedajo in občudujejo čudovit razgled na Piranski zaliv, je zagledal koščke stekla. Dejstvo, da so bili stekleni drobci s konicami obrnjeni navzgor in dobro pritrjeni, priča o tem, da je nekdo 'past' nastavil namenoma.

Kamniti zid je sicer last tamkajšnje hiše. Se pa po besedah domačinov pri njem pogosto ustavijo sprehajalci, da bi se sprostili v prelepem razgledu. Po njem radi hodijo in posedajo tudi otroci. Kdo je nanj namestil steklo in zakaj, ni znano, zaključke si lahko naredi vsak sam. Očitno pa je, da gre za namerno dejanje, saj so drobci stekla pritrjeni na zid in obrnjeni navzgor, tako da so še bolj nevarni, je prepričan bralec, ki nam je v dokaz poslal tudi fotografije.

Nevarni zid najdeš, če "se začneš dvigovati iz Pirana proti Oljčni poti, pred veterinarsko ambulanto greš ravno, tam, kjer je razgledni balkonček", navaja bralec, ki je srhljiv prizor opazil danes na poti v službo. "Hotel sem si zavezati čevelj in se prijeti za zid, ko sem videl, da je na njem steklo," nam je povedal Primorec. "To je zelo nevarno, če ne opaziš pravočasno. Še posebej za otroke, ki so radi nepazljivi," je še opozoril.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
va cagar |  04 .03. 2021 ob  20: 14
To je v Piranu od nekdaj in je normalno ko smo bili mulci nismo nikoli plezali po zidovih ker smo vedeli kaj je na vrhu iskali smo druge načine za rabutanje in nič nas ni motila ta steklovina žabci pa morajo vse prešnjofat, sigurno je biti videt če se splača kupit
alfa |  04 .03. 2021 ob  10: 30
Res je nismo v Ameriki ,pa vendarle, če prestopiš na privatno lastnino ,te tudi ustrelijo brez milosti...
kjočola |  03 .03. 2021 ob  19: 34
17
Pravilno vprašanje je: čigav je zid?
V prispevku sicer malo nerodno piše, da je last hiše... verjetno bi bilo iz tega mogoče razumeti, da je v zid v zasebni lasti. Zasebni lastnik pa lahko z zidom počne kar si želi.
Artu |  03 .03. 2021 ob  19: 33
19
V Kopru ima prav tako ena statejsa gospa tak zid ok oli cele hisez. Ko sem gospo prijazno vprasal zakaj je namestila kose stekla na zid je odgovorila da so ji ze trikrat vdrli vlomilci in vedno skakali cez zid in da ni pomagala ne kljucavnica ne dobra vrata. Odkar so dali steklo na zid niso imeli vec vlomov in da je to poceni ukrep. Ljudje si pomagati kot znajo.
ZigaZois |  03 .03. 2021 ob  18: 44
27
"Srhljiv prizor otroci plezajo po zidu . . ." Ko sem odraščal je bilo tu na obali dosti takih zidov. Čudi me, da so nas takrat v socializmu starši učili, da nimamo kaj hodit po zidovih, ki so last drugih. Načeloma si lahko na svojem počel karkoli. Steklo v malti pa je bil preprost, poceni in učinkovit način, da ti ne plezajo čez zid v dvorišče. Nekateri si na vrh žičnate ograje namestijo bodečo žico, drugi dajo električnega pastirja, tretji naredijo zid še višji, četrti plačajo varnostnika, da podi otroke iz zidu i.t.n. Skratka vsak si zaščiti svojo lastnino po svojih zmožnostih. Nisem pa še nikjer videl, da bi kdo postavil tablo in vabil Žabarje na svojo teraso, ker ima lep razgled. Ta človek, ki je včasih videl otroke skakat po privatnih zidovih bi se moral zgražat kako so nevzgojeni ti otroci. Mogoče jih nima kdo vzgajat, ker so tudi njihovi starši nevzgojeni.
Fritla |  03 .03. 2021 ob  16: 47
23
Žabarji se potepajo po Piranu in se grejo arheologije.
Ta zid je zelo star recimo 100-200 let in takrat so tako varovali svojo imovino pred nepridipravi.
Zagotovo pa ne rabi plezat na tak visok zid , da si lahko zavežeš čevlje.
Danes pa imamo Hojsa, ki bo postavil 50 km rezilne žice pred nepridipravi.

kjessi |  03 .03. 2021 ob  12: 57
-15
To delajo primitivci, ki s tem hočejo preprečiti plezanje po zidu. Le kdo je to naredil? Sigurno ne nekdo, ki tam nima interesa.