MED SOSEDI V HRVATINIH ZAVRELA KRI: 45-letnik policistu grozil, da ima pištolo in da ga bo ustrelil

Kronika

V sredo popoldan je koprske policiste poklicala ženska iz Hrvatinov, rekoč, da sosed kriči, grozi ter pretepa ženo in moža. Policisti so na kraju našli poškodovanega 60-letnega moškega in 54-letno žensko. Poškodoval naj bi ju poškodoval njun 45-letni sosed.

Fotografiji sta simbolični.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, je osumljeni prišel do oškodovancev in od njiju zahteval, da mu iz osebnega avtomobila vrneta njegove osebne predmete, ki naj bi jih pustil v njem. Ker se 45-letnik s tem vozilom ni nikoli peljal, sta bila lastnika začudena, vendar sta mu vozilo vseeno odprla in ga poskusila pomiriti. Po pregledu vozila je sosed vseeno z večjim kamnom razbil okna na dveh vozilih in poskušal na silo vstopiti v stanovanjsko hišo, kar sta mu soseda poskušala preprečiti, zato ju je fizično napadel.

Ob prihodu policistov na kraj je osumljeni skušal zbežati, policistu pa pri tem grozil, da ima pištolo in da ga bo ustrelil, v kolikor se mu približa. S kraja je pobegnil v bližnji gozdiček. Tam so ga policisti izsledili in prijeli ter mu odredili pridržanje. Ugotovili so, da pri sebi ni imel orožja.

Moškemu sledi kazenska ovadba za kazniva dejanja preprečitve uradnega dejanja, povzročitve lažje telesne poškodbe, nasilništva in poškodovanja tuje stvari.

Oba oškodovanca in osumljenca so odpeljali na pregled v izolsko bolnišnico. Nasilnežu so odredili strokovni pregled za alkohol, mamila in druga psihoaktivna zdravila, so zapisali na koprski PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija