MED SEČNJO HUJE POŠKODOVAN 43-LETNIK: Na glavo mu je padla veja

Kronika

Na pobočju Kojce v občini Cerkno je v soboto okoli 10. ure prišlo do delovne nesreče v gozdu. Med sečnjo je 43-letnega občana, ki je stal ob kmetijskem traktorju, zadela ena od vej podirajočega drevesa. Dobil je močnejši udarec v glavo in je huje poškodovan, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Policisti so bili o nesreči na območju naselja Jesenica v občini Cerkno obveščeni v soboto ob 10.18. Policisti Policijske postaje Idrija so na kraju dogodka ugotovili, da je do nezgode prišlo v gozdu na pobočju Kojce, kjer so občani na svoji parceli opravljali sečnjo lesa v lastni režiji.

Za poškodovanega so najprej poskrbeli reševalci Gorsko-reševalne službe Tolmin in gasilci Bukovo-Zakojca, ki so mu nudili prvo pomoč vse do prihoda reševalcev iz Zdravstvenega doma Idrija. Po nudeni zdravniški oskrbi so reševalci poškodovano osebo prenesli na Vrh Ravni, kjer so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Idrijski policisti so tujo krivdo že izključili in bodo z ugotovitvami seznanili novogoriško državno tožilstvo, so še sporočili iz PU Nova Gorica.

Podobna nesreča med deli v gozdu se je zgodila tudi v petek, in sicer v bližini kraja Vojsko v idrijski občini. V njej naj bi se delavec huje poškodoval, tudi njega so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija